Drankenconcern trekt bod op Taittinger in

Drankenconcern trekt bod op Taittinger in

Het Indiase drankenconcern United Breweries ziet af van de voorgenomen overname van de Franse champagneproducent Taittinger. Het concern trok maandag ...

Volgens United Breweries is het bod niet langer geldig omdat andere partijen hun bod op Taittinger hebben verhoogd. ,,Wij willen niet meer betalen dan nodig is en daarom trekken wij ons terug'', aldus topman Ravi Nedungadi. De op twee na grootste drankenproducent ter wereld bracht vorige week een bod van bijna 30 miljard roepies (510 miljoen euro) uit op Taittinger.

Het Amerikaanse vastgoedfonds Starwood Capital, dat Taittinger in juli vorig jaar overnam, liet weten dat er acht andere overnamevoorstellen zijn gedaan. Tot de kandidaten behoort onder meer een onderdeel van het Franse bankconcern Crédit Agricole. Crédit Agricole du Nord Est bevestigde maandag dat het in gesprekken is verwikkeld met Starwoord. Het onderdeel zou samen met enkele leden van de Taittinger-familie een bod van ongeveer 525 miljoen euro willen uitbrengen.

Volgens de Franse krant Les Echos overweegt ook de Belgische investeerder Albert Frere een bod op Taittinger uit te brengen. Hij trok vorige maand nog een bod op Taittinger in. Ook een aantal investeringsmaatschappijen zou interesse hebben getoond in een overname van Taittinger.

Taittinger Champagne, opgericht in 1734, is de op acht na grootste champagneproducent ter wereld. Het bedrijf verkoopt jaarlijks meer dan 4,5 miljoen flessen, waarvan ongeveer twee derde naar het buitenland wordt geëxporteerd. De omzet bedroeg vorig jaar meer dan 91 miljoen euro.