Weer nieuw opvallend hotelconcept

Weer nieuw opvallend hotelconcept

Nederland krijgt er weer een nieuw, opvallend hotelconcept bij. Hotelman Michael Levie opent in het eerste kwartaal van 2008 het eerste hotel van zijn ...

De eerste zaak van citizenM komt op Schiphol. Het hotel krijgt 230 kamers en richt zich op een nieuw type reiziger, de zogenaamde ‘mobile citizens of the world’. citizenM is volgens de makers een uniek ‘affordable luxury’ hotelconcept, toegesneden op de wensen van dynamische reizigers.

De kamers combineren luxe, design, comfort en technologie. Elke kamer is veertien vierkante meter groot en is functioneel en gebruiksvriendelijk. De kamers hebben alleen een kingsize bed, luxe beddengoed, kamerbreed raam, flatscreen tv en een regendouche.

Cocktailshakers

citizenM heeft een eigen lijn van luxe verzorgingsproducten ontworpen door mensen die ook verantwoordelijk zijn voor creaties van Comme des Garçons en Viktor & Rolf. In de lobby worden bij canteenM 24 uur per dag verse sandwiches, salades, sushi en drankjes geserveerd, bereid door een team van baristas en cocktailshakers.

Foto van hotelkamer, genomen vanuit het plafond

De instellingen in de kamers zoals licht, muziek en temperatuur worden onthouden op de bijbehorende key card, zodat een herhalingsbezoek of een bezoek in een toekomstige andere vestiging vertrouwd aanvoelt.

Internationale uitrol

Na de opening van de eerste citizenM op Schiphol, staat een tweede vestiging gepland nabij het centrum van Amsterdam. Deze moet in de loop van 2008 zijn deuren openen. Daarna volgt een snelle internationale uitrol. Het gaat om twintig hotels in Londen, Glasgow, Barcelona, Berlijn, Milaan, Brussel en Kopenhagen.

Met de komst van citizenM krijgt Amsterdam er in korte tijd weer een opvallend hotelconcept bij. Sinds enkele maanden beschikt de hoofdstad over Qbic Hotels en binnenkort komt daar op Schiphol Yotel bij. Gevolgd dus door citizenM.

De grondleggers van citizenM zijn Rattan Chadha, Jan Wulf van Alkemade, Tom Bas en Michael Levie. Het bedrijf werkt samen met internationaal gerenommeerde partners als Philips, ontwerpbureau Concrete en designmeubels ontwerper Vitra.

Videopresentatie CitizenM

Zie ook