Uitspraak in zaak Qbic tegen Golden Tulip in september

Uitspraak in zaak Qbic tegen Golden Tulip in september

De uitspraak in de zaak tussen Qbic en Golden Tulip over het op het allerlaatste moment afketsen van een verregaande samenwerking, wordt zeer waarschijnlijk pas in september verwacht.

Dat meldt Paul Rinkens, geestelijk vader van het hippe hotelconcept Qbic. Hij werkte maandenlang samen met Golden Tulip-topman Hans Kennedie aan het opzetten van een joint venture tussen Qbic en Golden Tulip. Eén dag voor het tekenen van het contract blies Kennedie de deal af.

Rinkens zegt hierdoor een schade te hebben opgelopen van meer dan een miljoen euro. Hij spande een rechtzaak aan. Recent werd de zaak schriftelijk behandeld door de rechtbank in Maastricht.

‘Wij moeten hun repliek beantwoorden, waarna waarschijnlijk begin september een mogelijke uitspraak komt’, laat Rinkens desgevraagd weten.

Het echec met Golden Tulip betekent voor Qbic een tegenslag in de expansie die het hotelconcept nastreeft. ‘We zijn een half jaar teruggeslagen. Maar de tweede vestiging van Qbic in Amsterdam komt er aan. Antwerpen is definitief afgeblazen en in Maastricht is het wachten op de vergunning’, liet Rinkens enkele weken geleden weten.