Amsterdam: 625 hotelkamers voor studenten

Amsterdam: 625 hotelkamers voor studenten

Amsterdam krijgt zijn eerste particuliere studentenhotel. Het Britse City Living zet in de Jan van Galenstraat in Amsterdam West een complex met 625 ...

City Living was al langer in Amsterdam op zoek naar een geschikte plek.

Begin deze week maakte aannemer BAM bekend dat het het voormalige Elseviercomplex aan de Jan van Galenstraat zal renoveren. Daarnaast komt er zesduizend vierkante meter nieuwbouw. Wanneer het hotelcomplex wordt opgeleverd, is nog niet bekend.

625 hotelkamers

Het studentenhotel krijgt 625 kamers. Die zullen gemeubileerd, inclusief badkamer, ingerichte keuken, platte tv en gratis wifi, per week worden verhuurd.

Eigen café

Huurprijzen beginnen bij 95 euro, als de kamer voor de duur van negen maanden wordt verhuurd. Grotere kamers - suites - doen dan 150 euro, maar daar komen nog service- en energiekosten bij. Wel krijgt elke bewoner een gratis fiets. Het complex krijgt daarnaast waskamers met wasmachines en drogers, een eigen café, studiezalen en een fitnesscentrum.

City Living wil de komende zes jaar in Nederland en België twintig tot 25 studentenflats bouwen met in totaal vijf- tot zevenduizend kamers.

Het bedrijf exploiteert al een studentenhotel in Luik, dat vooral in trek is bij niet-Belgische studenten en heeft in Den Haag een bejaardentehuis gekocht, waarin over anderhalf jaar 250 hotelkamers komen voor studenten.

Ook steden als Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Leiden staan op de planning.

Achter City Living zit vastgoedfonds Benelux Property SARL van de Britse familie MacGregor, die in Groot-Brittannië sinds de jaren tachtig circa twintigduizend studenten huisvest, en de Amerikaanse investeerder Carlyle, die 'een stevig' minderheidsbelang houdt.

Amsterdam kent al Casa 400. Een hotel dat zowel kamers verhuurt aan studenten als aan toeristen.