Nieuwe club voor toprestaurateurs

Nieuwe club voor toprestaurateurs

Voormalige toppers uit het horecavak hebben zich verenigd in een nieuwe club voor toprestaurateurs, de Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG). De VLAG zet zich in voor het behoud van normen en waarden van het ambachtelijke restaurateurvak. De zeven initiatiefnemers zijn absolute toppers uit het vak.

Cees Helder, Constant Fonk, Paul Stevens, Fons van Groeningen, Leo van Eeghem, Joop Braakhekke en Kees Boudeling zijn de grote namen achter de oprichting van de VLAG. Samen zijn de toppers goed voor dertien Michelinsterren. Van Groeningen is voorzitter van de kersverse vereniging. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) ondersteunt de VLAG met het secretariaat.

Goede naam
‘Wij willen graag onze kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie restaurateurs. Wij zijn trots op ons ambacht en willen de identiteit, goede naam, imago en topkwaliteit binnen de restaurantsector waarborgen. Alles in een sfeer die gebaseerd is op ervaring, respect en vriendschap’, aldus Van Groeningen over de VLAG.

Onderscheidingen
Om lid te kunnen worden van de VLAG dienen de leden met hun (voormalig) restaurant tot het topsegment in de branche te hebben behoord. Leden moeten zich op landelijk niveau hebben onderscheiden en de culinaire cultuur hebben gediend en verrijkt. Dat kan blijken door aan hen of hun restaurants toegekende prijzen, onderscheidingen en eervolle vermeldingen.

Discussiëren
De VLAG zal regelmatig bij elkaar komen om te discussiëren over het vak, de ontwikkelingen, de kansen en bedreigingen. Pers, educatieve instellingen, commerciële organisaties en ondernemers kunnen een beroep doen op de leden van de VLAG. Zo laat de kersverse Vereniging Les Amis Gastronomiques weten.