Ook sportkantines worden gezonder

Ook sportkantines worden gezonder

Niet alleen schoolkantines moeten gezonder, ook sportkantines zullen eraan moeten geloven. Het Nationaal Programma Preventie wil gezondere sportkantines ...

Voetbalbond KNVB is betrokken bij het veelomvattende 'Deltaplan' om Nederlanders uit alle bevolkings- en leeftijdsgroepen gezonder te laten leven. De bond belooft alle kantines van voetbalclubs 'gezond' te krijgen.

Dit betekent niet dat er een ban komt op alle fastfood, stelt de KNVB. Patat en broodjes kroket blijven op het menu, maar er moet een gezond alternatief tegenover staan, voor kantinebezoekers die dat op prijs stellen. Nu blijkt het vaak nog lastig om gezond te snacken, na het sporten. De voetbalbond wil daarnaast meer mensen in beweging krijgen door velden beschikbaar te stellen voor niet-voetballers.

Het plan om Nederlanders burgers gezonder te maken, is breed gedragen. Er werken zes ministeries, gemeenten, grote bedrijven en maatschappelijke organisaties aan mee. Alle partijen beloven woensdag om een 'gezonder en vitaler Nederland te realiseren'. Ook kunnen alle Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar kunnen vanaf half februari gratis hun cholesterol laten meten.