Sterklas krijgt rondleiding bij Kookschool Ducasse

Sterklas krijgt rondleiding bij Kookschool Ducasse

Een tiental leerlingen van de sterklas en hun begeleiders krijgen op 4 juli 2011 een rondleiding door de Kookschool van de Franse sterrenchef Alain Ducasse in Parijs.

Het contact tussen de leerlingen van de topopleiding aan het ROC van Amsterdam, de sterklas, kwam tot stand tijdens de opnamen voor het televisieprogramma Collegetour van de NTR, afgelopen voorjaar. De Franse sterrenkok Alain Ducasse was daarin de hoofdgast. Hij zegde toe dat de studenten welkom waren in zijn school nadat docent Theo van Rensch had gevraagd om een gastles van Ducasse. Een kookles zit er dus niet in voor de sterklas-leerlingen maar wel een rondleiding.

De PR-manager van Ducasse, Emmannuelle Perier, laat aan Misset Horeca weten dat de leerlingen onder meer zullen praten met executive chef Philippe Gollino. Afhankelijk van hoe het loopt zullen de Nederlanders er een halve dag doorbrengen, schat Perrier in.

Het bezoek aan de kookschool van Ducasse in Parijs maakt deel uit van een studiereis van een paar dagen. De sterklas zal verschillende horecabedrijven en ambachtsmensen in Parijs bezoeken.