Jamie Oliver inspireert Ambacht in Heerenveen

Jamie Oliver inspireert Ambacht in Heerenveen

Zes ondernemers zijn in Heerenveen gestart met Het Ambacht. In dit restaurant worden jongeren opgeleid die in de Wajong en Wet Investeren in Jongeren ...

Initiatiefnemer Bert Jonkers en chef-kok Henk Markus willen van Het Ambacht in Heerenveen een toprestaurant maken. Een die het op den duur waard zou kunnen zijn om zich in de hogere regionen van culinair Nederland te vestigen.

Belangrijker echter vinden zij het sociale karakter. De komende jaren worden jaarlijks tien tot vijftien jongeren opgeleid die door omstandigheden in de Wajong en Wet Investeren in Jongeren (WIJ) zijn beland.

‘We gaan voor een sociale ster’, aldus de initiatiefnemers. ‘Een doelstelling die recht doet aan de culinaire én maatschappelijke uitgangspunten.’ Het project wordt ondersteund door de gemeente Heerenveen en het reïntegratiebureau Fifteen Werkt.

Het Ambacht is ‘een beetje’ geïnspireerd op Jamie Olivers Fifteen in Amsterdam. Chef-kok is Henk Markus (De Nieuwe Mulderij in Leeuwarden), zijn souschef is Carlos Blankers. De deuren zijn geopend vanaf donderdag 15 maart.