Gordon Ramsay grootverdiener in Verenigde Staten

Gordon Ramsay grootverdiener in Verenigde Staten

Gordon Ramsay is volgens Forbes de best betaalde chef-kok van de Verenigde Staten. Het Amerikaanse magazine meldt dat de Brit afgelopen jaar goed was ...

De door het Amerikaanse magazine Forbes opgestelde ranglijst wordt gemeld door Restaurant.Blog.nl. Lijstaanvoerder Gordon Ramsay verdiende afgelopen jaar 38 miljoen dollar.

De Brit exploiteert in de Verenigde Staten een aantal restaurants, waaronder de recentelijk geopende zaken Gordon Ramsay Steak in Las Vegas en The Fat Cow at The Grove in Los Angeles, en is op televisie actief met Hell’s Kitchen en Hotel Hell.

De nummer 2 is de Amerikaanse Rachael Ray met 25 miljoen dollar in het afgelopen jaar. Ray heeft geen eigen restaurants, maar verdient haar geld met televisieprogramma’s, kookboeken en een magazine.

Oostenrijker Wolfgang Puck is met een ‘inkomen’ van 20 miljoen dollar de nummer 3 op de lijst. Puck bezit onder andere een keten van brasseries en bistro’s, en heeft een app die mensen helpt met het organiseren van diners.

Jamie Oliver ontbreekt

Restaurant.Blog.nl noemt Jamie Oliver een opvallende afwezige in de door Forbes gepubliceerde top 10. Hij zou volgens Britse bronnen de rijkste chef ter wereld moeten zijn, aldus het artikel.

De top 10 van Forbes is als volgt:
1. Gordon Ramsay, 38 miljoen dollar
2. Rachael Ray, 25 miljoen
3. Wolfgang Puck, 20 miljoen
4. Paula Deen, 17 miljoen
5. Mario Batali, 13 miljoen
6. Alain Ducasse, 12 miljoen
7. Todd English, 11 miljoen
8. Nobu Matsuhisa, 10 miljoen
9. Bobby Flay, 9 miljoen
10. Guy Fieri, 8 miljoen