Van der Kroft nu als tweesterrenchef naar Portugal

Van der Kroft nu als tweesterrenchef naar Portugal

Tweesterrenchef Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk staat dit jaar opnieuw op het programma van het Portugese culinaire festival Rota des Estrelas. Maandag 16 maart kookt hij op Madeira in Il Gallo d'Oro, het sterrestaurant van het Cliff Bay Hotel.

De door Michelin in november met twee sterren bekroonde Michel van der Kroft maakt maandag 16 maart deel uit van een bijzonder gezelschap.

Michelinsterren

Naast Benoit Sinthon, de huischef van het met één Michelinster bekroonde restaurant Il Gallo d'Oro in Cliff Bay Hotel, staan verder ook Thomas Bühner*** (La Vie, Osnabruck), Jordi Esteve* (Nectari, Barcelona) en Jacqueline Pfeiffer (Vestibül, Wenen) op het programma.

Rota des Estrelas

Het vijfdaagse festival op Madeira maakt deel uit van Rota des Estrelas, Route van de Sterren, dat jaarlijks plaatsvindt in Portugal.

Culinair festival

Van der Kroft was de afgelopen twee jaar eveneens actief op het prestigieuze festival. De tweesterrenchef heeft een Portugese vrouw en bezoekt het land regelmatig.

't Nonnetje

'De band die ik heb met mijn collega's uit Portugal, is heel bijzonder', aldus de chef-kok van 't Nonnetje in Harderwijk.

'Ik rol van de ene uitnodiging in de andere en leer steeds meer Portugese chefs kennen. Elke keer word ik met open armen ontvangen.'

Jacob Jan Boerma

Ook driesterrenchef Jacob Jan Boerma vertegenwoordigde Nederland al eens tijdens het festival. In mei 2013 was hij gast van tweesterrenrestaurant Ocean op Vila Vita Parc in de Algarve.