Friethoes bouwt een duurzame snackwagen

Friethoes bouwt een duurzame snackwagen

Joost en Sebastiaan Hoes van biologische cafetaria Friethoes in Haarlem laten deze winter een frietwagen bouwen die is volgestopt met nieuwe technieken ...

De wagen bespaart fors op energie. De verlichting bestaat zowel aan de binnen- als buitenzijde uit leds. Frites en snacks worden gebakken in vier  energiezuinige hoogrendementfriteuses, per uur goed voor veertienhonderd porties biologische frites van 200 gram. Daarnaast is de wagen voorzien van zonnepanelen en kan daardoor tot wel acht uur operationeel zijn zonder stroomtoevoer. De gastank voor de friteuses kan worden gevuld met groen lpg. Op het afzuigkanaal zijn twee koolstof filters aangesloten zodat de wagen minder geur uitstoot en ook op indoor evenementen goed inzetbaar is.

Authentieke marktwagen

De broers Hoes zijn al sinds 2010 actief op evenementen met een authentieke, zelf omgebouwde, marktwagen. Op diverse evenementen werden de biologische frieten van Friethoes al gegeten zoals Mysteryland op het Floriade terrein, Pitch Festival en Rollende Keukens op het Westergasterrein. Zowel voor het grote publiek als op de zakelijke markt is Friethoes al actief.

Op deze evenementen werd duidelijk dat de behoefte vanuit de organisaties en het publiek steeds meer richting ambachtelijk en duurzaam eten gaat. Een beter milieu in combinatie met versbereid voedsel speelt een steeds grotere rol in evenementen land. Met de nieuwe wagen speelt Friethoes nog beter in op deze groeiende vraag.