Twee nieuwe restaurants voor McDonald's Nederland

Twee nieuwe restaurants voor McDonald's Nederland

McDonald's opende deze week twee nieuwe restaurants in Nederland voor een totaal van 233 vestigingen. De ambitie is om dit jaar nog minimaal drie nieuwe ...

Afgelopen maandag werd McDonald’s Moordrecht geopend en een dag later opende een restaurant in Sassenheim. Dat brengt het totaal van de hamburgerketen op 233 restaurants waarmee McDonald’s veruit marktleider is in Nederland.

45 miljoen investeren

Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, is zeer tevreden met beide nieuwe restaurants. ‘Onze strategie kenmerkt zich door investeringen en dat is best uniek gezien de huidige economische omstandigheden. We investeren dit jaar 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit’. Eén van deze investeringen is de opening van nieuwe restaurants. ‘Ook de komende jaren willen wij blijven groeien, waardoor wij de komende drie jaar ruim 1.200 banen creëren’, aldus Sempels.

Nog zeker drie nieuwe restaurants

De ambitie van McDonald’s is om dit jaar nog minimaal drie nieuwe restaurants te openen. Ook de komende jaren blijft het bedrijf op verschillende vlakken investeren in groei. Met 233 restaurants is McDonald’s marktleider in Nederland. ‘We zijn zeer zeker marktleider in kwantitatieve zin, maar dat willen we ook zijn en blijven als het gaat om kwaliteit’, aldus Sempels. Deze week is McDonald’s gestart met een grootschalige campagne om gasten te informeren over de kwaliteit van haar producten.
Met de opening van beide restaurants biedt McDonald’s ruim 180 nieuwe lokale arbeidsplaatsen: in de gemeente Teylingen ruim 100 en in de gemeente Zuidplas ruim 80. Beide restaurants bevatten daarnaast de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals LED verlichting, low oil volume friteuses en twee watervrije urinoirs, elk goed voor 115.000 liter waterbesparing per jaar.