Keus van Rob Geus bij 45 zaken

Keus van Rob Geus bij 45 zaken

Het Keurmerk De Keus van Rob Geus prijkt tot nu toe op 45 horecabedrijven in Nederland. Variërend van fastfoodbedrijven tot Aziatische restaurants. ...

Rob Geus, bekend van zijn tv-programma De Smaakpolitie, benadert horecabedrijven actief of ze het nieuwe keurmerk 'De Keus van Rob Geus' willen dragen. Hij keurt de bedrijven, overhandigt een sticker en maakt eventueel een promotiefilmpje. Zonder de aanwezigheid van televisiecamera's. Ondernemers betalen voor het keurmerk. 2800 Euro, of 3900 inclusief een video met Geus.

'Eigen merk geworden'

'Ik ben gewoon mijn eigen merk geworden na al die jaren van inspecties. En natuurlijk zit er een verdienmodel achter,' zei Geus eerder tegen Misset Horeca over zijn werkwijze. 'Voor 2800 euro krijgen mensen een uitgebreide audit inclusief een hygiëne-pakket. Voor 3900 euro komt daar een filmpje bij dat bedrijven op hun site kunnen plaatsen en kunnen delen op social media. Bij de prijs in zit een herhaalbezoek dat ik niet aankondig.' Naar eigen zeggen controleert Geus volgens VWA-normen.

'De eerste 75 zaken hebben zich al gemeld en we doen één Chinees of één Griek per gemeente, zodat het ook uniek is. Bij de eerste zaken die meedoen gaat het nu een stuk beter en komen ook meer klanten. Dat is natuurlijk top. En in het najaar komen we met een speciale app. Zo weet je waar je gerust kunt gaan eten.'

Restaurant Bis

Zaken die recent een keurmerk hebben gekregen zijn bijvoorbeeld Etenstijd in Tilburg, Pannenkoekenhuis Frittella in Papendrecht, Golden House in Papendrecht, Restaurant Bis in Utrecht, Mint in Eindhoven en Kade 87 in Rotterdam.