Nacht van de Fooi levert €75.000 op

Nacht van de Fooi levert €75.000 op

De horeca in veertien steden stond zaterdag 30 mei in het teken van De Nacht van de Fooi. Een recordaantal van 570 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stond hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto 'Keep the Change, Change the World'. Dit leverde uiteindelijk ruim €75.000 op.

In de steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen werd er gul gegeven door gasten en de horeca zelf. En nadat verdubbeling door Impulsis, loket voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking, het opgehaalde bedrag uiteindelijk verdubbelde, kwam de eindstand op ruim €75.000.

Diverse activiteiten
In de veertien steden hebben negentig studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. In Amsterdam vond het middagprogramma plaats bij het Westergasterras. Dit bestond onder uit een minimarkt, Afrikaanse dansoptredens, een loterij en kinderactiviteiten In totaal heeft de Nacht van de Fooi in Amsterdam ruim €4800 opgeleverd.

Opbrengst naar ontwikkelingsprojecten
De opbrengst van 2015 gaat naar vijf geselecteerde ontwikkelingsprojecten: Afri-Can geeft straatjongeren in West-Kenia een kans op een opleiding tot automonteur. AquaQuest zet zich in om de watervoorzieningen te verbeteren in West-Oeganda. Stichting Geefeenkoe verbetert de leefomstandigheden van gezinnen met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kirzigië. Knowledge for Children zet zich in om het onderwijs structureel op een hoger niveau te brengen in plattelandsgebieden in het noordwesten van Kameroen. Product of Prison (POP) geeft trainingen in diverse beroepsvaardigheden aan (ex-)gevangenen in Oeganda, zodat zij zelfredzaam worden.