Zeeuwse topchef kookt in pop up restaurant

Zeeuwse topchef kookt in pop up restaurant

Voormalig sterkok Michel Louws kookt vanaf donderdag 18 juni tot en met 20 september 2015 in het pop up restaurant Timmerfabriek Vlissingen.

Louws is tijdelijk terug in Nederland. De voormalige, Zeeuwse sterkok van ‘t Veerhuis van Wolphaartsdijk werkte onder meer bij de Huka Lodge in Nieuw Zeeland en is sinds vorig jaar zzp-er. Hij werkt nu zowel in ons land als in Nieuw Zeeland.

Timmerfabriek Vlissingen

‘Deze klus past precies tussen andere contracten in Nieuw Zeeland en het is hartstikke leuk om weer in Zeeland te werken’, laat Louws aan Misset Horeca weten.
Voor 45 euro kunnen gasten aanschuiven van donderdag tot en met zondag en negen gerechten en een nagerecht nuttigen bij Timmerfabriek Vlissingen. Dit is een evenementenlocatie.

Spannende kookstijl

Dit jaar wordt er voor de derde keer een pop up restaurant gerealiseerd in de zomer. Louk Peperkamp is namens stichting BOEI verantwoordelijk voor de exploitatie: ‘De afgelopen jaren hebben we via Gastrovan in de zomer een restaurant gehad en nu hebben we een kok van naam, Michel Louws.’ Hij verwacht dat dit gasten gaat trekken. ‘Zijn kookstijl heeft iets spannends: hij komt uit Zeeland en heeft overal in de wereld gekookt.’

Shared Ding

Het draait bij het tijdelijke zomerrestaurant om shared dining. Louws: ‘Dat vind ik best spannend want in Zeeland is het best revolutionair om negen gerechten op tafel te zetten en samen te delen.’ Louws gaat samen met zijn partner en gastvrouw Marianne van Ombergen aan de slag. ‘Ik hoop vooral dat mensen komen om te genieten en het gezellig te hebben met elkaar.’ Op het menu staan gerechten als een crème van bruine bonen, zelfgemaakte piccalilly en schol met zeewierazijn.