Directeur hotel De Wiemsel ontslagen vóór heropening

Directeur hotel De Wiemsel ontslagen vóór heropening

Directeur Rolf Slickers van het voor miljoenen vernieuwde parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum is ontslagen. Er is geen klik meer tussen de Duitse eigenaar Henning Claassen en zijn landgenoot.

In april 2014 ging De Wiemsel met bijbehorend sterrestaurant De Wanne failliet. De Duitse zakenman Henning Claassen kocht het failliete hotel; hij was er zelf vaste gast.

Rolf Slickers kwam vier maanden geleden met hoge verwachtingen vanuit het Duitse Köln naar Ootmarsum.  Slickers zou van De Wiemsel het nieuwste toonaangevende hotel van Oost-Nederland maken, schrijft De Tubantia. Nu blijkt hij meer een gastheer te zijn dan een manager. 

Maar nog voor de officiële opening van afgelopen weekend is Rolf Slickers (52) echter ontslagen als directeur. De motivatie van Henning Claassen: ‘Ik had andere verwachtingen van Slickers dan hij kon waarmaken. Hij was te veel gastheer en te weinig manager.’ Claassen betreurt het ontslag zeer.

Ontslag

Rolf Slickers wil liever niet reageren tegenover het Twentse medium op zijn ontslag. Maar hij geeft wel toe dat hij zeer geraakt en aangedaan is. En dat de mededeling van Claassen voor hem als een donderslag bij heldere hemel kwam.