Michelin 2016: Strandlodge Winterswijk 'pareltje'

Michelin 2016: Strandlodge Winterswijk 'pareltje'
Mike Vrijdag

Een onontdekt pareltje. Zo noemde de inspecteur van Michelin na afloop van zijn bezoek De Strandlogde in Winterswijk waar chef Mike Vrijdag kookt. 'Dit heb ik helemaal niet zien aankomen,' zegt chef Vrijdag tegen Misset Horeca.

Mike Vrijdag vervolgt: ‘Ik heb wel een inspecteur gezien en gesproken. En deze was erg enthousiast en noemde ons restaurant een onontdekt pareltje.’ Maar de komst van een ster naar Winterswijk in de Achterhoek had Vrijdag niet durven hopen.

Koetshuis en Bokkedoorns

‘Ik had vandaag gepland de kerstversiering te gaan ophangen in het restaurant, maar dat gaat even niet door. We gaan een feestje bouwen, besluit Vrijdag. De chef werkte - voordat hij zijn intrek nam in De Strandlodge - bij Villa Ruimzicht in Doetinchem en bij De Beukenhorst in Winterswijk, hij volgde daar Toine Smulders op. Daarvoor was hij onder meer 8 jaar souschef bij Het Koetshuis* in Bennekom en chef te partie bij De Bokkedoorns in Overveen, toen nog onder culinaire leiding van Lucas Rive. Ook werkte hij bij Juliana in Valkenburg. 

'Schreeuwen in de zaak'

Douwe te Kronnie, sous van Vrijdag, reageert vanuit Winterswijk nog wat beduusd op de ster. 'Wij waren met collega's de kerstversiering aan het ophangen; in de winter zijn we op maandag gesloten. Onze restaurantmanager Jeroen Raadman, kreeg een appje en liep te schreeuwen in de zaak. Wat een gaaf nieuws. Ik geloof het nog steeds niet.' Te Kronnie is bijna vanaf de start van de Strandlodge, februari 2011, actief voor het Winterswijkse restaurant.  Hij werkte zelf bij De Stenen Tafel van Raymond Prinsen in Borculo en bij tweesterrenchef Martin Kruithof in Giethoorn.

Het pand van de Strandlodge in Winterswijk is van de Horeca Inpiratie Maatschappij (HIM) van Kees Hensen waartoe ook Villa Ruimzicht in Doetinchem behoort.

Nieuwe Michelinsterren 2016»

Totale Michelinsterrenoverzicht 2016»