Hotel- & Leisuregroep Zuid-Nederland verkocht

Hotel- & Leisuregroep Zuid-Nederland verkocht

Westerhout Groep en Westerhout International Holding hebben op 1 januari hun belangen in de Hotel- & Leisuregroep Zuid-Nederland verkocht.

De exploitatie van de drie Golden Tulip hotels en het horecabedrijf van zwembad De IJzeren Man komt in handen van Michael Spetter, Fred Romeynders en Rik van Dessel. Het onroerend goed is gekocht door een aantal investeerders onder leiding van Van Dessel. Deze management buy out heeft voor de exploitatie van Golden Tulip Jagershorst, Golden Tulip Weert, Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg en BeachClub Weert, nauwelijks consequenties. Spetter en Romeynders vormen al de directie van de Hotel- & Leisuregroep Zuid-Nederland. Van Dessel is mede-aandeelhouder en bovendien mede-eigenaar van het onroerend goed. Alle personeelsleden kunnen blijven.

Hotels

Golden Tulip Jagershorst is een viersterrenhotel dat is gelegen in het Leenderbos, vlakbij Eindhoven. Het hotel is onder andere uitgerust met 89 kamers en suites, restaurant, bar, een overdekt zwembad, een wellness-center en diverse vergaderfaciliteiten. Golden Tulip Weert in Weert, is tevens een viersterrenhotel. Deze beschikt onder andere over 60 onlangs verbouwde kamers, een brasserie-bar en diverse vergaderfaciliteiten. Het in 2010 geopende Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg in Kerkrade is het eerste hotel in Nederland dat is gebouwd als onderdeel van een voetbalstadion (Roda JC). Het beschikt onder andere over 76 kamers en vijf multifunctionele vergaderzalen. Naast bovenstaande hotelexploitaties is BeachClub Weert een horecabedrijf in het subtropisch zwembad 'De IJzeren Man' gelegen in een bosrijke omgeving in Weert.