Kunstplatform opent deuren in hotel W Amsterdam

Kunstplatform opent deuren in hotel W Amsterdam

In hotel W Amsterdam start X Bank in februari een kunstplatform waar het werk van zestig Nederlandse kunstenaars kan worden gekocht.

Het betreft een ruimte van 700 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. X Bank is, net als de rest van het hotel en de restaurants, ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture uit Israël.

Op de begane grond van het gebouw, waar ook restaurant The Duchess huist, zullen tentoonstellingen, shows en lezingen worden gehouden. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design getoond en verkocht worden van gevestigde en veelbelovende Nederlandse ontwerpers.

Bram van der Hoek, is naast managing director van hoteleigenaar EHPC ook voorzitter van de Raad van Advies van X Bank. ‘Ik ben blij dat we het voormalig Kas Bank gebouw voor het prestigieuze W Amsterdam gaan versterken met X Bank om zo ook de hotelfaciliteiten van een nóg hoger niveau te kunnen bieden aan bezoekers, gasten en locals die een buitengewone winkel en ervaring zoeken.’

W Amsterdam

Op 9 oktober opende W Amsterdam de ene helft van het hotel. Om dit de stad te laten weten werd op het water vlakbij het hotel een grote lichtgevende W geplaatst, met daarbij een aftellende klok. Een ‘geheime’ feature die het hotel lang stilhield, is dat op het dak een 20 meter lang zwembad met jaccuzzi, genaamd WET, ligt.