Opvallende hotellobby's op een rij

Opvallende hotellobby's op een rij

Hotellobby's van vandaag de dag zijn multifunctioneel en vormen steeds vaker een bijzondere plek. Hotels.com zette elf opvallende lobby's uit alle hoeken van de wereld op een rij.

1. De lobby met live muziek
Ace London Shoreditch, Londen, Engeland (5 sterren)
Een sociale ruimte waar je overdag kunt werken en ontspannen, maar 's avonds komt om te feesten. De lobby heeft een volledig uitgeruste bar, uitstekend koffiehuis en werktafel met plaats voor 16 personen. Er is een galerie aanwezig met wisselende exposities van kunstenaars uit Shoreditch. 's Avonds komt de lobby pas echt tot leven als het dienst doet als uitgaansgelegenheid met live muziek. Luister naar de dj's, live muziek of geniet zelfs van een muzikale afternoon tea. Elke avond van de week is er een muziekoptreden.

Knipsel2. De lobby met moderne woonkamer
citizenM New York Times Square, New York, Amerika (4 sterren)
Deze hotellobby lijkt net op een enorme woonkamer met 8 meter hoge plafonds en boekenplanken van vloer tot plafond, gevuld met een bijzondere mix van kunst van grote namen zoals Andy Warhole en David LaChapelle.

Knipsel4. De lobby met een zwembad
Room Mate Grace, New York, Amerika (4 sterren)
Het juweeltje Room Mate Grace ligt verstopt in hartje Manhattan. De hippe lobby heeft als pronkstuk een jaloersmakend zwembad.

Knipsel5. De lobby voor Instagram
Ovolo 1888 Darling Harbour, Sydney, Australië (4 sterren)
Het 1888 Darling Harbour staat bekend als het eerste Instagram-hotel. Het Instagram-thema merk je gelijk als je de lobby binnenkomt, want als gast check je via deze app in. De daadwerkelijke fotoactie vindt plaats bij de selfieplek naast de bar van de lobby - een enorme fotolijst speciaal voor gasten die wat selfies willen nemen met de hashtag #1888Hotel. Hun foto verschijnt hierna onmiddellijk op schermen met de live feed van Instagram in de receptieruimte. Het grootste Instagram-voordeel is echter dat je gratis mag verblijven als je meer dan 10.000 Instagram-volgers hebt.

Knipsel6. Zelf inchecken in de hotellobby
U&Me Hotel, Umeå, Zweden (4 sterren)
Het U&Me Hotel vormt een hippe, creatieve accommodatie pal naast de rivier in het culturele Umeå. Inchecken is een zeer futuristisch proces en wordt gedaan bij kiosks in de lobby, als je het tenminste een lobby kunt noemen. Het hotel heeft immers geen traditionele lobbyruimte. Alles wordt hier online geregeld, zelfs het bestellen van hotelservices.

Knipsel7. De lobby voor koffiekenners
Lux Belle Mare, Mauritius (5 sterren)
De vredige ruimte van het Lux Belle Mare in Mauritius bevat een prachtig waterdetail, een ontspannen zitgedeelte en een onverwachte, maar zeer fijne koffiegeur die je bij binnenkomst verwelkomt. Dit komt omdat de lobby ook de thuis is van het indrukwekkende Café Lux, waar je dagelijks koffie kunt proeven van opgeleide barista's en zelfs kunt zien hoe koffiebonen geroosterd worden voordat ze naar andere hotels op het eiland vervoerd worden.

Knipsel8. De lobby met tuin
Hotel ICON, Hongkong, China (5 sterren)
De grootste overdekte verticale tuin van Azië, ontworpen door de wereldberoemde plantkundige Patrick Blanc, bevindt zich boven de lobby van het hotel ICON, gelegen in de wijk Kowloon van Hongkong. Dit hotel biedt een combinatie van natuur en een topuitzicht, aangezien de overdekte tuin met meer dan 8.000 planten dient als entree tot het lobbycafé Green, een strak ingerichte ruimte waar je midden in deze bruisende stad wat kunt eten.

Knipsel9. De lobby met een spelletjeszone
Hotel Zetta, San Francisco, Amerika (4 sterren)
De lobby van Hotel Zetta vormt een sociale hotelruimte met een lounge, bar en zelfs Mac-stations die gasten kunnen gebruiken. Het opvallendste detail is echter het gigantische Pinko-bord van maar liefst 9 meter hoog. Deze leidt naar de spelletjesruimte op de tussenverdieping, waar gasten kunnen poolen, shuffleboarden, tafeltennissen of Jenga op reuzenformaat kunnen spelen.

Knipsel10. De lobby met kunstgalerie
Hotel Molitor Paris – Mgallery, Parijs, Frankrijk (5 sterren)
Moliter was 60 jaar lang het populairste badencomplex van Parijs met zwembaden, gala's en een avant-gardistische sfeer. Het sloot zijn deuren in 1989 en werd vervolgens ontmoetingsplek voor kunstenaars, die er een stadskunstlocatie van maakten. In 2014 werd Moliter als het huidige hotel heropend, waarbij het zwembad en zijn kunstzinnige achtergrond nog altijd op de voorgrond staan. De lobby lijkt meer op een tijdelijke kunstgalerie met als pronkstuk een graffiti-afbeelding van een Rolls Royce.

Knipsel11. De ultieme lobbybar
InterContinental Hong Kong, China (5 sterren)
Deze lobby staat bekend om zijn uitzicht op de Victoria Harbour en de beroemde skyline van de stad. De lobby is met zijn tijd mee veranderd en zijn meest recentelijke ontwerp vormt een verfijnde en chique ruimte.