Sterrenchefs koken met topkok uit Beijing op WCCC

Sterrenchefs koken met topkok uit Beijing op WCCC
Edwin Vinke

Tweesterrenchef Edwin Vinke van het Zeeuwse restaurant De Kromme Watergang is een van de drie Europese sterrenchefs die op dinsdag 20 september, tijdens het World Championship of Chinese Cuisine in Ahoy Rotterdam, de dialoog aangaat met topkok Donzhen Xiang uit Beijing.

Xiang, beter bekend onder de naam DaDong, is winnaar van titels als Master of Chinese Cuisine, Beijing Cook of the Year en Best Cook of China.Terwijl de chefs voor elkaar koken, gaan ze in dialoog over onderwerpen als culinaire tradities, kooktechnieken, innovaties, ingrediënten en creativiteit.

Jongste Franse sterrenchef

Naast Vinke gaan ook Filip Claeys** uit België en Loïc Villemin* uit Frankrijk koken met topkoks Haidong Wang en Charles Li Chao uit China. Villemin is met zijn 25 jaar de jongste Franse sterrenchef ooit.

Jan van Lissum en Rob Baan

Ook Jan van Lissum van Gault Millau en Rob Baan van Koppert Cress gaan in dialoog met onder meer Ying Xing van de World Federation of Chinese Catering Industries, Zhenxiang Dong, voorzitter van World Association of Chinese Cuisine.

HanTing

De topontmoeting onder de titel East meets West - The Chefs Challenge wordt gehost door Han Ji van onder meer HanTing Cuisine* en Edwin Loos van Culinaire Saisonnier.

WCCC

De achtste editie van het World Championship of Chinese Cuisine vindt van 19 tot en met 21 september plaats in Rotterdam. Het culinaire evenement vindt ééns in de vier jaar plaats en wordt in 2016 voor het eerst buiten Azië gehouden.