W Amsterdam compleet met opening Kas-bank

W Amsterdam compleet met opening Kas-bank

Nu deze week ook het tweede deel van hotel W Amsterdam, in het voormalige KAS-bank gebouw, open is, is het hotel van Marriott en EHPC nu eindelijk compleet.

Deel één, in het er tegenovergelegen Exchange gebouw, opende al in oktober 2015. Precies een jaar later is ook het tweede deel helemaal gereed. In die KAS-bank opende eerder al wel restaurant The Duchess.

In het nu toegevoegde deel bevinden zich nog eens 66 kamers, de Away Spa, restaurant The Butcher, X Bar en FIT. De grootste suite (E-Wow suite) meet 184 vierkante meter. De Away Spa bevindt zich achter de 4000 kilo wegende originele kluisdeuren van de voormalige bank.

Eenheid

Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam (een franchisemerk van Marriott sinds Starwood is overgenomen) en exploitant Europe Hotels Private Collection: ‘Een hotel dat verdeeld is over twee gebouwen is erg bijzonder. Hoewel beide gebouwen een eigen identiteit hebben, is het ons gelukt om eenheid te creëren.’

Architecten Wingender Hovenier (WINHOV) hebben de transformatie van dit enorme gebouw uitgevoerd en het interieur is ontworpen door Baranowitz + Kronenberg, die zich lieten inspireren door goud en diamant om het historische karakter van het gebouw te benadrukken.

In het interieur springen historische elementen in het voormalig Kas Bank-gebouw, dat dateert uit 1908, in het oog. In de kamers wordt op verschillende manieren verwezen naar de stad en naar de historische functie van het pand.

De zwart met gouden bedspreien, geïnspireerd op bankkluizen, zijn speciaal ontworpen door de Nederlandse textielontwerpster Aleksandra Gaca. De kussens, ontworpen door Sabrina Bongiovanni, zijn een weergave van het kenmerkende Amsterdamse straatbeeld. De minibars in de vorm van een gouden kluis, herinneren de gasten aan de bijzondere historie van het gebouw.

Away Spa

Het zwart-goud thema is doorgevoerd in de AwaySpa, die zich in de kelder van het gebouw bevindt waar vroeger de kluizen waren. De spa bestaat uit 7 behandelruimtes, een sauna, stoomcabine, hot tub, dompelbad en een ontspanningsruimte.

De zwarte wanden met gouden accenten bieden de ultieme achtergrond voor exclusieve behandelingen zoals de ‘Diamonds Don’t Lie Facial’, met Gemology-producten die huidveroudering tegengaan door middel van puur diamantpoeder.

In totaal beschikt W Amsterdam nu over 238 kamers, drie restaurants, twee bars, een spa, een fitness en een rooftoppool. Ook biedt het hotel onderdak aan retailconcept X Bank, een platform voor Nederlandse kunstenaars en ontwerpers op het gebied van kunst, mode en fotografie.