Twee nieuwe leden Alliance Gastronomique

Twee nieuwe leden Alliance Gastronomique

De restaurants Aan de Zweth in Schipluiden en Sense in Den Bosch hebben zich aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Zij tekenden het lidmaatschap tijdens het Alliance-eindejaarfeest in La Butte aux Bois in Lanaken.

Aan de Zweth is een jong restaurant onder leiding van Anjeta en Joris Peters (foto). De eetgelegenheid in Schipluiden werd vorig jaar bekroond met een Michelinster. Dit restaurant was in het verleden onder de naam De Zwethheul ook lid van de Alliance, destijds onder leiding van Cees Wildschut en chefkok Mario Ridder.

Sense in Den Bosch is het restaurant van Dennis Middeldorp en ontving in 2011 een Michelinster. Het restaurant verhuist binnenkort naar een monumentaal pand aan het Jeroen Boschplein in Den Bosch.

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is blij met de aanwinsten. ‘Het zijn jonge en ambitieuze ondernemers die we graag verwelkomen binnen de club. We zijn erg blij met deze talentvolle aanwas.’

Alliance Gastronomique telt nu 37 leden. Tegenover de nieuwkomers Aan de Zweth en Sense staat het vertrek van ’t Raedthuys (Duiven) en Vinkeles (Amsterdam). Van de 37 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

50-jarig bestaan 

Komend jaar bestaat Alliance Gastronomique 50 jaar. Het jubileumjaar van de restaurantvereniging wordt op 9 maart 2017 afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen. Daarna volgen gedurende het jaar tal van activiteiten verdeeld over het land.