Topkoks en sterchefs koken voor Amref Flying Doctors

Topkoks en sterchefs koken voor Amref Flying Doctors

Op initiatief van Hanos-medewerkers Rolf Hoekstra en Pieter Lenstra wordt op 12 februari een benefietdiner georganiseerd in restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Topkoks en sterchefs zullen er koken voor het goede doel: Amref Flying Doctors.

Rolf Hoekstra en Pieter Lenstra gaan in oktober 2017, 400 kilometer mountainbiken door Afrika in zes dagen tijd. Iedere deelnemer aan Africa Classic brengt minimaal € 5.000 sponsorgeld mee, waarmee bijgedragen wordt aan een betere gezondheid in Afrika. 'We hebben beiden een horeca-achtergrond in de keuken. Daarom dachten we er al snel aan om een benefietdiner te organiseren.'

Topkoks

Op 12 februari wordt in Het Ambacht in Heerenveen een vijfgangendiner gekookt door vijf topchefs: Henk Markus, chef-kok van restaurant Het Ambacht, Jan Smink, vertegenwoordiger Bocuse D'or en werkzaam voor restaurant de Librije***, meesterkok Pascal Jalhay,Jan Gaastra, chef-kok en eigenaar van restaurant de Koriander* en Arjan Bisschop, chef-kok bij Landgoed Lauswolt*.

Koks in opleiding

Koks in opleiding van het Friese Poort College in Sneek zullen assisteren bij de bereiding van het diner. Tijdens het benefietdiner wordt tevens een veiling gehouden. Groothandel Hanos en wijnimporteur Fourcroy sponsoren de avond.

Meer informatie op: Heerenveenmeetsafrica.nl