Apple Park Hotel Maastricht in handen van hotelketen Novum

Apple Park Hotel Maastricht in handen van hotelketen Novum
Apple Park Maastricht

Novum Group Hotels is op 1 maart in de exploitatie gestapt van het Apple Park Hotel Maastricht. De huidige eigenaar Benoit Wesly blijft bij de exploitatie betrokken. De naam Golden Tulip Apple Park Hotel is gewijzigd in Novum Apple Park Hotel.

Hotelketen Novum, met hoofdkantoor in Hamburg, exploiteert momenteel ruim 130 hotels in Europa en boekte vorig jaar een omzet van zo'n 120 miljoen euro. 'Onze samenwerking met Apple Park Hotel Maastricht is een belangrijke strategische stap voor onze expansie in Nederland. Ik heb het volste vertrouwen in het management en de uitgebreide ervaring van hotelier Benoit Wesly', aldus David Etmenan, managing partner van Novum tegenover de Duitse media. Apple Park Maastricht heeft 166 kamers, restaurant Dreamz, evenementen- en vergaderruimte en is gelegen aan de A2 in Maastricht.

>>André Rieu geeft Green Key aan Apple Park Hotel

Novum hotel

Novum werkt hard aan Europese expansie en bouwt momenteel een hotel in Amsterdam wat in 2018 open moet. Als alles goed gaat wordt binnen niet al te lange tijd de handtekening gezet voor een tweede Novum hotel in Nederland. Waar dat hotel moet komen, is nog niet bekend. Novum Group opereert in het 3- en 4-sterrensegment in heel Europa en heeft ongeveer 30 procent van de hotels in eigendom.

Groei Novum Group

Het familiebedrijf startte in 1988 in Duitsland, waar nog altijd het leeuwendeel van de portfolio zit, maar kent sinds 2004 een stormachtige groei. InterContinental Hotels Group (IHG) and Novum Hotel Group meldden eerder dat zij een langdurige overeenkomst hebben gesloten om samen ook 20 hotels te ontwikkelen in Europese landen waaronder Nederland.