Gezondere kantines bij atletiekverenigingen

Gezondere kantines bij atletiekverenigingen
Marjon Bachra (directeur Jongeren Op Gezond Gewicht) en Joëlle Staps (directeur a.i. Atletiekunie)

Als het aan Jongeren Op Gezond Gewicht en Atletiekunie ligt, kunnen bezoekers van atletiekclubs snel meer gezonde producten in de kantine vinden.

De vraag naar gezondere voeding bij sportkantines groeit. Maar liefst 60% van de kantinebezoekers wil meer gezonde producten in de sportkantine.* De samenwerking tussen Jongeren op gezond gewicht en de Atletiekunie werd op de Dag van de Atletiek, 18 maart 2017, beklonken.

Erben Wennemars voor een gezondere kantine

‘Met het project Team:Fit laten we, samen met ambassadeur Erben Wennemars, sportclubs zien hoe je het kantineaanbod gezonder kunt maken. Atletiekclubs kunnen zo heel makkelijk voldoen aan deze groeiende vraag. De Atletiekunie pakt hierin een belangrijke rol door aangesloten clubs te wijzen op de mogelijkheden van een gezonder aanbod. Kantines creëren hiermee ook een gezondere omgeving voor kinderen’, aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Team:Fit

Sportclubs die zich aansluiten bij Team:Fit, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, krijgen kosteloos een adviseur op bezoek. De adviseur helpt de clubs bij het organiseren van een gezonder aanbod in de sportkantine volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Hiernaast ontvangen de clubs advies over hoe zij hun clubkas gezond kunnen houden en tips over het enthousiasmeren van kantinebezoekers voor het gezondere aanbod.

‘Naast bewegen is gezonde voeding essentieel voor een vitale samenleving. Als Atletiekunie vinden we het daarom belangrijk dat onze clubs een gezond aanbod hebben in hun kantines. We weten dat veel van onze clubs al gezonde producten serveren, met deze samenwerking kunnen we hen nóg beter adviseren hoe zij kunnen bijdragen aan een vitaal Nederland’, aldus Joëlle Staps, directeur a.i. Atletiekunie.

*Bron: Mulier Instituut en GfK.

Foto:  Coen Schilderman