Topchefs koken op Landgoed Philips

Topchefs koken op Landgoed Philips

Tweesterrenchef Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en zijn collega Soenil Bahadoer (De Lindenhof) koken in mei 2017 op het voormalig Landgoed van de familie Philips in Eindhoven. Het landgoed opent voor het eerst sinds 1912 eenmalig haar deuren voor bezoekers.

Naast Dick Middelweerd en Soenil Bahadoer kookt ook Wouter van Laarhoven van Restaurant Wynwood op het landgoed. Het landgoed draag nu de naam Wielewaal en is in eigendom van de familie Brouwers. Het event heet Wielewaal Invites. ‘Een unieke mogelijkheid om te eten en drinken in de voortuin van Frits Philips,’ zegt de organisatie.

Brunch, lunch of diner

Brunch, lunch, diner, high wine of eten met een dj (Wynwood brunchclub & afternoonclub) in een tuin ter grootte van Central Park New York is mogelijk tijdens Wielewaal Invites. Maison van den Boer, Karin Smits van Restaurant de Luytervelde, mooR: Wining & Dining en Wijnbar-Restaurant De Lach werken ook mee aan Wielewaal Invites.

Bij het landgoed worden gasten opgevangen door de butlers van de Wielewaal die informatie geven over de historie van het landgoed. Vervolgens nemen ze plaats in golfkarretjes en gaan ze onder deskundige begeleiding van de eigen butler een rondleiding krijgen over het landgoed.

Aan het einde van deze tour volgt een brunch met diverse hartige en zoete lekkernijen, een culinaire 3-gangen lunch, een high wine met een keur aan heerlijke hapjes met bijpassende wijnen, of in de avond, van een 4-gangen diner samengesteld door een team van top koks.

De lunches en diners worden niet in het pand zelf geserveerd, maar in een speciaal paviljoen dat op het landgoed is geplaatst voor dit event.

De Wielewaal opent slechts één maal haar deuren tot en met 21 mei.