Jopen brouwt bier Geniet & Geef 2017 voor KiKa

Jopen brouwt bier Geniet & Geef 2017 voor KiKa
Jopenbrouwer Michel Ordeman, en Lydian-Zoetman-Ordeman.

Het Haarlemse Jopen zal dit jaar het Geniet & Geef-bier brouwen. Geniet & Geef is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor het fonds tegen kanker bij kinderen. Ieder jaar wordt er een brouwerij gevraagd om zich hiervoor in te zetten. Sinds de start in in 2012 is ruim €270.000 opgehaald.

Sinds 2012 vraagt Stichting Geniet & Geef, een initiatief van Bier&cO, jaarlijks een brouwer om een bijzonder bier te brouwen. Speciaal voor Geniet & Geef brouwt Jopen een uniek bier waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Sinds de start heeft Geniet & Geef ruim €270.000,- opgebracht.

Jopen: Geniet & Geef brouwer 2017

'Jopen vindt het een enorme eer om brouwer te zijn van de vijfde Geniet & Geef editie', aldus algemeen directeur Michel Ordeman en commercieel directeur Lydian Zoetman van Jopen. 'Met dit bier leveren we een bijdrage aan de genezing van kinderen met kanker. Ieder glas staat voor een donatie aan KiKa. Het is een prachtige gelegenheid om met elkaar te genieten, te proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel te steunen.'

Lees ook: Hertog Jan en Geniet & Geef halen €121.000 op 

Genezingspercentage

Jopen brouwt dit jaar tweemaal 78 hectoliter voor de actie Geniet & Geef, 78 hectoliter voor de horecJopen brouwt voor Kikaa en 78 hectoliter voor de retail. Deze hoeveelheid refereert aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. 'Sinds de start van deze actie in 2012 is het genezingspercentage van 75 naar 78 procent gestegen. Wij zijn er trots op om daar een positieve bijdrage aan te hebben kunnen leveren', aldus Karin de Groot, voorzitter Stichting Geniet & Geef.

Lees ook: Cafés halen €50.000 op voor KiKa

Start eerste donderdag september

Zoals altijd start de actie op de eerste donderdag van september. Daarom zal op donderdag 7 september 2017 om 18.00 uur het eerste houten vaatje in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen. Het bier is vanaf dan in deelnemende cafés op tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier op fles verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en Mitra.