Rob Geus opent restaurant en stopt met Smaakpolitie

Rob Geus opent restaurant en stopt met Smaakpolitie

Rob Geus, bekend van tv-programma's als De Smaakpolitie, opent een eigen restaurant in Barendrecht. Het moet een leerwerkbedrijf worden voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Geus wil restaurant De Wensboom in oktober openen, en doet dat samen met de mensen achter Fritella, een bescheiden keten met twee Pannenkoekenhuizen in Papendrecht en Gorinchem.

Fritella biedt mensen met een beperking of (psychosociale) problemen een werkplek. Geus traint de teams van de bestaande restaurants al en gaat nu een stap verder door zelf een vestiging te openen.

Dit zal niet onder de naam Fritella zijn, omdat Geus naast pannenkoeken ook andere gerechten als stamppot en schnitzel wil serveren.

Behalve voor gasten van het restaurant zullen er ook maaltijden worden gemaakt voor het naastgelegen verpleeghuis De Elf Ranken, meldt website Barendrecht.nl.

Overigens is een pannenkoekenrestaurant Geus niet vreemd. In 2010 opende hij in Maastricht een pannenkoekenrestaurant, wat hij twee jaar later echter weer verkocht.

Einde Smaakpolitie

Nu hij zelf horecaondernemer wordt, vindt Geus ook dat het zo langzaamaan tijd wordt te stoppen andere horecaondernemers de maat te nemen op tv. 'Een programma als De Smaakpolitie heeft zijn langste tijd wel hebben gehad', zei hij volgens De Telegraaf op Radio 10.

'Ik moet een beetje weg uit die horecahoek. Er zijn genoeg andere mogelijkheden, zoals misstanden in de zorg die wel wat extra aandacht verdienen. Om daar eens met een programma in te duiken lijkt me mooi.'