Komst Bib Gourmand bij Gym & Gin: 'Ik schreeuwde het uit van blijdschap'

Komst Bib Gourmand bij Gym & Gin: 'Ik schreeuwde het uit van blijdschap'

Maaike Groenewegen kreeg donderdagochtend 9 november om drie minuten over negen een appje van een bevriende collega met 'Bib Bib Hoera' De eigenaresse van Gym & Gin in Rotterdam schreeuwde het uit van blijdschap: een notering in de Bib Gourmandgids van Michelin.

Mede-eigenaar en kok bij Gym & Gin is Frank Huson. Hij werkte onder tweesterrenchef Edwin Kats in het Amstelhotel, schoolde zich erna twee jaar op Aruba en terug in Rotterdam kookte hij voor Herman den Blijker in Zeezout en De Engel. Samen startten zij restaurant Huson. Na dertien jaar dit restaurant in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, ook bekroond met een Bib Gourmand, startten zij anderhalf jaar geleden Gym & Gin in Kralingen. Een plek waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Driehonderd ballonnen in goud en rood

Groenewegen: 'Ik ben zo blij, zo blij. Frank was bij de fysiotherapeut, ik heb hem wel honderd keer gebeld. Toen ik hem bereikte, kon hij zijn geluk niet op. Hier hebben we zo keihard voor gewerkt.'

Driehonderd ballonnen in goud en rood sieren vandaag restaurant Gym & Gin. Frank Huson: 'Het is feest. We drinken al de hele dag champagne. We zijn heel erg opgelucht en dankbaar voor deze erkenning.'

Bib Gourmand keuzemenu

Vanaf morgen staat er een nieuw Bib Gourmand keuzemenu op de kaart (drie gangen voor 34,50 euro) met onder andere gerechten als Risotto met een gepocheerd ei, kalkoenoester met Pata Negra, geitenkaas, basilicum en meloenvinaigrette, Grietfilet met aardappelmousseline en een saus van cepes en appeltaartje met amandelspijs en kaneelijs.