Ron Blaauw Bib Gourmand voor Gastrobar Paris 'niet mijn verdienste'

Ron Blaauw Bib Gourmand voor Gastrobar Paris 'niet mijn verdienste'

'Ik werd vanochtend wakker met heel veel appjes. Tof. Superleuk is dit', zegt Ron Blaauw desgevraagd tegen Misset Horeca over de Bib Gourmand voor zijn Gastrobar Paris. 'Maar alle lof moet niet naar mij gaan, maar naar chef Paul Mercier. Het is zijn verdienste en die van het team.'

‘Ik kan wel zeggen dat ik nooit rekening houd met gidsen, maar zo’n erkenning was natuurlijk wel de intentie toen we begonnen met Ron Gastrobar Paris,’ vervolgt Ron Blaauw. Een driegangenmenu kost bij Paris in Amsterdam 37 euro. ‘Het is een rijtje waar je graag tussenstaat, aldus Ron Blaauw.’

De keukenleiding van Ron Blaauw 's Gastrobar Paris  is in handen van de Franse chef Paul Mercier. In Amsterdam voorheen mede-eigenaar van The French Connection. Ron Blaauw: ‘Ik heb hem al gesproken en natuurlijk vond hij het ook fantastisch en reageerde hij emotioneel. Het is echt zijn verdienste. En we gaan er vanavond een mooi glas op drinken.

Menu voor 37 euro: ook in de stad

De prijs voor een driegangenmenu mag van Michelin maximaal 37 euro zijn om in aanmerking te komen voor een Bib Gourmand. Voorheen maakte Michelin voor grote steden zoals Amsterdam en Brussel een uitzondering naar boven en tolereerde ze een hogere prijs dan voor andere delen van Nederland, nu is die grens voor heel de Benelux vastgezet op 37 euro. Dit laat woordvoerder Ellen Neukermans van Michelin desgevraagd aan Misset Horeca weten.

Op Facebook maakte Blaauw het bekend met de volgende mededeling.

Ron Blaauw: HIEPERDEBIB GOURMAND

Michelin heeft de Bib gourmand 2018 bekendgemaakt. Hierin staan 135 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. Guess what? Ron Gastrobar Paris prijkt trots op het lijstje! Mogelijk gemaakt door ons topteam, gefeliciteerd mesdames et messieurs.

> Nieuwsgierig naar meer over Ron Blaauw

Bib Gourmand 2018

Michelin heeft donderdagochtend 9 november 2017 haar Bib Gourmand 2018 voor de Benelux bekendgemaakt. In het nieuwe boekje staan 135 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. Nederland telt 20 nieuwe zaken met een Bib Gourmand.

20 nieuwe Bib Gourmand adressen in Nederland

De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de Michelingids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van de gids hebben de inspecteurs opnieuw ‘lievelings’ adressen verzameld.

20 nieuwe zaken

België heeft 168 restaurants in de Bib Gourmand Benelux 2018 staan, waarvan 23 nieuwe. Luxemburg 14 zaken, met één nieuw restaurant (K Restaurant) en Nederland heeft 135 zaken waarvan 20 nieuw.