Restaurant Envy verbaast over verlies Bib Gourmand

Restaurant Envy verbaast over verlies Bib Gourmand

Restaurant Envy in Amsterdam is verbaast over het verlies van zijn Bib Gourmand. 'Envy is hartstikke lekker bezig', reageert Jade Lew, marketing manager bij IQ creative.

'Begin dit jaar zijn we gestart met Envy 2.0. Het is nog meer een experience geworden. Hebben nu een chef's table, meer interactie met de gasten, mooie alcoholvrije cocktails en een heel jong en ambitieus team', zegt Jade Lew. 'Het levert ontzettend veel positieve reacties op. We vinden het verlies dus echt heel jammer, maar de feedback vanuit de gasten is goed.' Naast het verlies van de Bib Gourmand, verloor Envy ook een punt (van 15 naar 14) in de GaultMillau gids 2018.

Chef-kok

Het team staat onder leiding van chef Floris van Straalen. Hij leerde de tips and tricks als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Deed ervaring op bij restaurant Pure C* van Syrco Bakker, Vinkeles* en aansluitend bij Envy. Eerst als souschef waarna hij Michael Wolf - die startte met Wolf Atelier - opvolgde als chef-kok van Envy. Lew: 'Floris pakt het echt heel goed op. Dus ik snap het verlies van de Bib echt niet. Hoe kan dit nu?'

Oorzaak verlies

De eventuele opmars naar een Michelinster - wat een reden zou kunnen zijn voor het verlies van een Bib Gourmand - wordt niet genoemd door Lew als mogelijke oorzaak. 'Misschien is het omdat we alleen op maandag een Bib Gourmand menu serveren? Maar ja, dat deden we eerdere jaren ook al. Het blijft natuurlijk een momentopname.' Ze is er echter van overtuigd dat Envy de Bib terug gaat bemachtigen. 'Ja 100 procent.'

10 jaar op rij

Envy, een restaurant van Bert van der Leden van IQ Creative, werd in 2016 voor het tiende jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. Negentien zaken raakten dit jaar hun Bib Gourmand kwijt. In het nieuwe boekje staan 135 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro. Nederland telt 20 nieuwe zaken met een Bib Gourmand. De Bib is een beloning van Michelin voor een kwaliteitskeuken voor een prijs van maximaal 37 euro voor een driegangen keuzemenu.

Restaurant Envy wordt ook wel de kweekvijver van jong talent genoemd. Envy-veteranen zijn onder meer Nick Bril (The Jane**) en Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau**, binnenkort Restaurant 212).

Bekijk hier de Vervallen Bib Gourmands 2018

Bekijk hier het totale Bib Gourmands 2018 overzicht

Bekijk hier de Nieuwe Bib Gourmands 2018