Bib Gourmand 2018 voor LEV Doetinchem met 'smaakbewaker' Mike Vrijdag*

Bib Gourmand 2018 voor LEV Doetinchem met 'smaakbewaker' Mike Vrijdag*
Mike Vrijdag

LEV Foodbar uit Doetinchem heeft een Bib Gourmand gekregen van Michelin. De zaak is in juni pas geopend en is een initiatief van Marlon Natrop, Kees Hensen van Villa Ruimzicht en Mike Vrijdag van sterrestaurant De Strandlodge in Winterswijk.

Marlon Natrop noemt het supergaaf dat Michelin Lev Doetinchem al zo snel na de start beloond met een Bib Gourmand. ‘Ons geheim is kwaliteit, gastvrijheid en sfeer. Bas Nabbe heeft de dagelijke leiding in de keuken met onze smaakbewaker Mike Vrijdag op de achtergrond. Hij maakt de kaart, proeft mee en adviseert waar nodig, zegt een blije Natrop tegen Misset Horeca.

LEV Doetinchem

‘Een Bib Gourmand behalen was wel een van onze doelen, maar zo snel na de start hadden we dat ook niet verwacht. Super gaaf toch? Lev heeft niet een standaard driegangenmenu met voor- hoofd- en nagerecht. De kaart bestaat uit deelgerechten met een prijs vanaf 9,50 euro. met een soepje vooraf blijf je met drie gangen zeker onder de 37 euro, maar een vast driegangenmenu hebben we niet op onze kaart staan.'

Mike Vrijdag, chef-kok van het met één Michelinster bekroonde Strandlodge in Winterswijk, Kees Hensen van de Horeca Inspiratie Maatschappij en Marlon Natrop, restaurantmanager van Villa Ruimzicht, openen samen Foodbar Lev in Doetinchem. De zaak is op 9 juni in Doetinchem van start gegaan. Natrop gaat donderdagavond 9 november na sluit maar eens een 'bubbeltje drinken met het team. Dit is toch echt wel iets om te vieren.'

Michelin beoordeeld restaurants voor een Bib Gourmand op hun prijs-kwaliteit verhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu van drie gangen aan voor maximaal 37 euro.

>> Meer lezen over Mike Vrijdag