La Bergere group wordt LBG Hotels & Spaces

La Bergere group wordt LBG Hotels & Spaces
Rino Soeters

LBG Hotels is voortaan de nieuwe merknaam waarmee La Bergère Group, de bedenker van innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, verder gaat. Deze week presenteert LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitality wereld met een nieuwe stijl, een nieuwe website én, naast het LBG Hotels, ook een nieuwe tak van sport onder de naam 'LBG Spaces'.

LBG staat vanaf nu voor Leisure Business Groups, een term die inmiddels beter past als verzamelnaam. Het dekt de lading beter, biedt nog meer ruimte tot groei. Maar vooral is het voor de hotelgasten een stuk makkelijker als zij op zoek zijn naar een origineel hotel. Voor de hospitality group uit het zuiden zijn dat de voornaamste redenen om afscheid te nemen van de naam La Bergère Group.

Deze naam functioneerde geruime tijd als overkoepelende merknaam. De naam was afgeleid van het eerste ‘La Bergère Hotel’ dat de groep in 1990 opende als een van de eerste echte designhotels van Nederland. Inmiddels behoort dit hotel niet meer tot de hotelgroep. Rino Soeters, algemeen directeur LBG: 'LBG (in het Engels) dekt onze volledige doelgroep. De naam staat voor ons synoniem voor groei; we zijn ambitieus en barsten van de getalenteerde medewerkers, groei is dan de enige optie.'

LBG Hotels: fun, guts & social involvement

Hoewel de verschillende LBG hotels elk hun eigen gezicht en karakter hebben, zijn ze wel gebaseerd op dezelfde kernwaarden: fun, guts en ‘social involvement’. Dat voel je, zie je en merk je: of je nu kiest voor het hip en huiselijke Townhouse Designhotel, het trendy budget Hotel St. Martenslane, het rebelse Kaboom Hotel, het luxe boutique hotel Mabi (laatste nieuwkomer in de LBG-stam) in Maastricht of het Qbic Hotel WTC in Amsterdam.
Rino: 'We willen dat gasten bewust kiezen voor een LBG Hotel. LBG Hotels is als het ware een keurmerk voor onze producten. Een LBG Hotel staat niet voor zomaar een nachtje comfortabel slapen in een goed hotel. Bij LBG Hotels doe je nieuwe energie op. Niet alleen omdat je goed slaapt, maar eigenlijk vooral omdat we je inspireren en prikkelen. We willen op een creatieve manier in elk hotel de fun factor met guts en glorious moments combineren. En: bij alles wat we doen, denken we aan onze omgeving en zorgen we voor onze planeet.'

LBG Spaces: lol, lef & elegantie

En daar blijft het niet bij, want met LBG Spaces presenteert LBG Hotels naast haar unieke hotels ook energieke en unieke meeting & event venues met de gebruikelijke dosis fun en guts. Rino: 'Ook hier geldt dat wij oprecht geloven dat lef en nieuwsgierigheid te allen tijde zorgen voor de allerbeste ideeën, groot of klein. In onze bijzondere vergaderruimtes wakkeren we die plannen en ideeën graag aan.' LBG Spaces omvatten meerdere vergader- en evenementenlocaties in Maastricht voor 2 tot 200 personen.

Helemaal nieuw is de groene en actieve vergaderruimte Thirty Tree in het bruisende stadsdeel Wyck. Daarnaast kunnen gasten bij het luxe boutique hotel Mabi gebruikmaken van vergaderruimtes. Deze zijn uitgerust in dezelfde chique, flamboyante art-deco stijl als de rest van het hotel.