Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle

Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle

Top-patissier Jeroen Goossens heeft met zijn leerling Ruben van Trigt de Dobla Pastry Award gewonnen. De battle werd 'uitgevochten' op de Horecava in de RAI in Amsterdam.

De tweede prijs ging naar Gert van der Heijden & David de Jong van Het Roode Koper in Ermelo. De derde prijs is voor Henrik Wullems & Roelof Vuijk van Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau.

Dobla wil patisserie op de horeca-kaart zetten

Zeven koppels van leermeester-leerling zijn de patissiers – die voornamelijk uit de horeca voortkomen – zijn donderdag aan de slag geweest met drie opdrachten in drie rondes om uiteindelijk de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’ in de wacht te slepen. De opdrachten waren Saint Honoré, Friandises en een Black Box-opdracht.

Dobla wil met de Dobla Pastry Award patisserie op de kaart zetten in de horeca. ‘Dobla is voortgekomen uit de bakkerij, maar is ook actief in de out-of-home-sector. In de horeca kan veel meer worden gedaan met patisserie’, zegt Harm Jansen van Dobla. ‘Op deze beurs willen we daar meer aandacht voor vragen en dat doen we door niet de minste kandidaten op het podium te vragen.’