The Battle - Dobla Pastry Award live te volgen

The Battle - Dobla Pastry Award live te volgen

Zeven teams strijden momenteel om de Dobla Pastry Award. De spanning is te snijden in de gezamenlijke stand van Dobla en het Gastronomisch Gilde. De sfeer is top.

Dobla wil met de Dobla Pastry Award patisserie op de kaart zetten in de horeca. ‘Dobla is voortgekomen uit de bakkerij, maar is ook actief in de out-of-home-sector. In de horeca kan veel meer worden gedaan met patisserie’, zegt Harm Jansen van Dobla. ‘Op deze beurs willen we daar meer aandacht voor vragen en dat doen we door niet de minste kandidaten op het podium te vragen.’

Volg de livestream

Black Box-opdracht

Vanochtend hebben de deelnemers de Black box-opdracht mogen lezen. Zij hebben uit drie type glazen mogen kiezen om deze luxe 'milkshake' te maken.

De glazen: een Martini-glas, Longdrink of een Whiskey-glas. Daarin maken de teams de #ChicShake. Deze opdracht is zojuist (half 3) van start gegaan. Vanochtend zijn de schetsen al gemaakt, zoals deze van Goossens-Van Trigt.

Acht koppels leerling-meester

In acht koppels van leermeester-leerling zijn de patissiers – die voornamelijk uit de horeca voortkomen overigens – aan slag met drie opdrachten in drie rondes om uiteindelijk de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’ in de wacht te slepen. De opdrachten zijn Saint Honoré, Friandises en een Black Box-opdracht.

The Batlle kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via een livestream op Facebook.

De friandises van het team Goossens-Van Trigt.

De teams

Ad Waijers & Jordi van Eden – Cingel College, Breda

Alberto van de Water & Nadia Jongejan – De Duinerij, Sint Maartenszee

Amy Kotterer & Annabel Joor – Hotel Okura, Amsterdam

Bas Vester & Tymon Roest – Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden

Gert van der Heijden & David de Jong – Het Roode Koper, Ermelo

Henrik Wullems & Roelof Vuijk – Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau

Jeroen Goossens & Ruben Trigt – Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere

Friandises van Gert van der Heijden & David de Jong – Het Roode Koper, Ermelo

Gerenommeerde juryleden

De jury bestaat uit Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Chef Adriaan van Haarlem (voorheen werkzaam bij Huize Van Wely) is ceremonieel jurylid. Hij snijdt de taarten aan.

De Saint Honoré-taart van Ruben van Trigt en Jeroen Goossens wordt aan de jury gepresenteerd. De mal heeft Goossens meegeleverd, zodat de taart goed aangesneden kan worden.