Bib Gourmand-zaak 't Soerel dicht, sous van Basiliek start er restaurant Fizzy

Bib Gourmand-zaak 't Soerel dicht, sous van Basiliek start er restaurant Fizzy

Bib Gourmand restaurant 't Soerel in Epe is gesloten. Op de locatie gaan Marijn van de Worp en Yasmina El Azzouzi in februari 2018 van start met Restaurant Fizzy. 't Soerel van Dick en Vera Logtenberg was zeven jaar lang in bezit van een Bib Gourmand van Michelin. Ook in de gids voor 2018 staat 't Soerel nog met een bib.

Dick en Vera Logtenberg hebben hun restaurant – ’t Soerel – in Epe met ingang van 1 januari verkocht aan Yasmina El Azzouzi en Marijn van de Worp. Zij gaan op deze locatie hun eigen zaak -  Restaurant Fizzy -  beginnen Van de Worp was voorheen sous bij Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk. Eerder deed hij ervaring op bij De Librije en bij Het Koetshuis in Bennekom.  Ook werkte hij bij De Vendel. El Azzouzi was freelance-bedieningsmedewerker.

Het duo werkt momenteel aan de omvorming van ’t Soerel naar Restaurant Fizzy. Op 6 februari ontvangen ze de eerste gasten in hun eigen zaak. Fizzy gaat van dinsdag tot zaterdag diners serveren.

De voormalige sous van Basiliek zegt in De Stentor dat de vorige eigenaren de lat altijd hoog legden. ‘Zeven jaar op rij een Bib Gourmand van Michelin. Dat is niet niets. Het is onze ambitie daar niet voor onder te doen, maar dan op onze eigen manier.’ De prijsklasse blijft gelijk. Fizzy legt minder dan ’t Soerel deed, de nadruk op a la carte. De nieuwe ondernemers gaan gasten vijf, zeven of negen gangen menu aanbieden. De a la carte kaart blijft, maar wordt wel kleiner. Over ambities richting Michelin doet van de Worp geen concrete uitspraken. ‘Dat is nog helemaal niet aan de orde. We willen ons eerst eens gaan bewijzen.’

‘Na 10 jaar ervaring in verschillende horecaconcepten en op verschillende niveaus is het moment gekomen om mijn eigen weg te gaan. In de afgelopen tijd heb ik mij zelf nog verder kunnen ontwikkelen en een eigen stijl gecreëerd, daarmee is restaurant Fizzy een feit.’

't Soerel behoord ook tot de Lievelingsadressen van GaultMillau.  Ook stond het restaurant van Vera en Dick Logtenberg in de Prijs-Plezier lijst van GM.

Restaurant Fizzy Epe

In restaurant Fizzy komt en nieuwe chef’s table voor tien personen en extra uitgifte ruimte waar de keukenbrigade de laatste hand kan leggen aan de gerechten. Ook kunnen gasten straks vanaf hun stoel in het restaurant de keuken inkijken.

El Azzouzi: ‘Het interieur krijgt materialen als rvs en beton. We krijgen een bar van zwart kalfsleer. Nieuwe tafels. Het linnen, dat ’t Soerel had, verdwijnt. De vloer blijft zo, maar die wordt geschuurd en daar gaat een grijze olie overheen.’

Dick en Vera Logtenberg plaatsten het volgende bericht op Facebook. Ze runden hun restaurant ’t Soerel ruim 25 jaar.

Zeer gewaardeerde gast,

Na jaren met heel veel plezier in 't Soerel te hebben gewerkt, wordt 2018 voor ons een jaar van grote veranderingen. Een nieuw jong culinair team staat klaar om 't Soerel per 1 januari aanstaande over te nemen. Mede dankzij u als zeer trouwe gast laten wij een prachtig bedrijf achter. Wij kijken terug op goede jaren en sluiten door deze verandering een zeer belangrijke periode in ons leven af. Wij willen u, als trouwe gast, hartelijk danken voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen dat u deze prettige relatie voortzet met Marijn en Yasmina. 

Dick en Vera Logtenberg