Next generation diner bij De Bokkedoorns**

Next generation diner bij De Bokkedoorns**

Roy Eijkelkamp, keukenchef van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen, brengt op 4 februari 2018 een nieuwe generatie chefs bijeen in het restaurant. 'We willen die dag gasten laten zien wat de volgende generatie in petto heeft.'

Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns in Overveen - beloond met twee Michelinsterren - kookt samen met vijf andere chefs van restaurants die zijn aangesloten bij de Alliance Gastronomique een diner. Gasten krijgen zes gangen, all-in voor 150 euro.

De zes chefs die op 4 februari koken bij De Bokkedoorns zijn:

Sjoerd Kleiwerd - Da Vinci Masbracht
Keng Vichianrat - La Rive Amsterdam
Patrick van Hogeloon - Treeswijkhoeve Waalre
Bert-jan Jipping- De Vlindertuin Zuid Laren
Merwin De Lange- ’t Nonnetje Harderwijk
Roy Eijkelkamp- De Bokkedoorns Overveen

Sjoerd Kleiwerd
Sjoerd Kleiwerd is sous-chef bij Da Vinci in Maasbracht, oftewel de rechterhand van Margo in de keuken. Sjoerd studeerde in 2010 af aan de Sterklas in Amsterdam, een van de beste koksopleidingen in Nederland.

Keng Vichianrat
Keng Vichianrat is Chef de cuisine InterContinental Amstel hotel Amsterdam. Hij werkt nauw samen met Roger Rassin. Het is een chef die we regelmatig zien bij vakwedstrijden. Hij viel in de prijzen bij de Prix Taitinger en won in Assen in 2015 de Wynand Vogel Bokaal. Recent zat Vichianrat in de jury van de Gouden Koksmuts (jan 2018).

Patrick van Hogeloon
Patrick van Hogeloon is de rechterhand van Dick Middelweerd in de keuken van tweesterrenretaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Hij wist net als Keng Vichianrat ook de grote prijs in Assen te bemachtigen.

Bert-Jan Jipping
Bert-Jan Jipping is bijna dagelijks te vinden in de keuken van De Vlindertuin in Zuid Laren, naast eigenaren Jilt en Froukje Cazemier. Ook hij wist diverse vakprijzen in de wacht te slepen waaronder die in Assen. Jipping werkt al ruim elf jaar voor De Vlindertuin.

Merwin De Lange
Merwin de Lange is sous-chef bij ’t Nonnetje in Harderwijk onder de leiding van Michel van der Kroft. Deze functie bekleedt hij sinds november 2017. Hij werkt al langer in de keuken van het Harderwijkse sterrestaurant. De Lange werkte voorheen bij De Leest*** van Jacob Jan Boerma en De Groene Lantaarn**, waar Jarno Eggen chef-kok is. Bijna drie jaar werkt hij nu voor Van der Kroft. ‘Een groot talent,’ zei Van der Kroft eerder over De Lange.

Roy Eijkelkamp
Roy Eijkelkamp is keukenchef bij De Bokkedoorns, het restaurant van Menno Post en Pascal Beeren. Eijkelkamp is de organisator van het Next Generations-diner.

Bekijk hieronder twee video's met Menno Post en Pascal Beeren (jan 2017) over de overname van De Bokkedoorns.