't Nonnetje ** in Harderwijk: geheel vernieuwd interieur

't Nonnetje ** in Harderwijk: geheel vernieuwd interieur

Het tweesterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk van Robert-Jan Nijland en chef Michel van der Kroft heeft een nieuw uiterlijk. De zaak is lichter en exclusiever. 'Maar zonder het verlies van het informele karakter,' aldus Robert-Jan Nijland.

Restaurant ’t Nonnetje Harderwijk – door Michelin bekroond met twee Michelinsterren - is volledig gerestyled. De eetgelegenheid aan de Vischmarkt is lichter van kleur geworden; in de rustperiode na de kerst. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen, natuurlijke materialen, andere stoelen en een betere klimaatbeheersing. Eigenaar Robert-Jan Nijland heeft de korte wintersluiting gebruikt om het restaurant volledig te restylen.

‘Alleen bij ons eet je binnen de Benelux op tweesterrenniveau in bistrostijl. Daar is echt niets aan veranderd. Maar de gast krijgt meer comfort door betere stoelen, een andere atmosfeer en exclusievere stoffen’, aldus Nijland.

Informele sfeerNonnetje Harderwijk

Gekozen is voor lichtere kleuren in de zaak. Verder is het gangpad naar de toiletten toegankelijker geworden, zijn de tafels opnieuw gelakt en hangt er nieuwe kunst aan de muren van het oude vissershuisje. Wat niet is veranderd zijn de informele sfeer en de kwaliteit op het bord, verzorgd door het keukenteam onder leiding van sterrenkok Michel van der Kroft.

De restyling heeft plaatsgevonden tijdens de korte periode van sluiting direct na kerst. Aanleiding voor de restyling is onder andere dat ’t Nonnetje in februari het 20-jarig jubileum viert met een jubileummenu dat te nuttigen is vanaf 3 februari.

’t Nonnetje is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en van dinsdag tot en met zaterdag voor diner. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique.

Michel van der Kroft

Michel van der Kroft, chef-kok van restaurant ’t Nonnetje, werd in 2016 verkozen tot Chef van het Jaar door Gault&Millau. Dat jaar vierde hij tevens zijn jubileum: 10 jaar SVH Meesterkok. Aanwaaien kwam het hem niet, zei hij in een eerder interview met Misset Horeca. ‘Ik ben op mijn bek gegaan, maar heb gevochten als een leeuw. Succes krijg je niet op een presenteerblaadje.’

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?

Lees hier de culi-columns van chef Michel van der Kroft 

Meer over 't Nonnetje....