Bib Gourmand restaurant Bloemers stopt in mei 2018

Bib Gourmand restaurant Bloemers stopt in mei 2018

Bib Gourmand restaurant Bloemers in Oeffelt stopt in mei van dit jaar. Eigenaren Susanne Elting en Maarten Bloemers melden dit op hun website. Ze waren 14 jaar ondernemers van het restaurant aan de Dorpsstraat in Oeffelt.

Het pand van Bloemers Oeffelt wordt omgebouwd tot woonhuis, waar Maarten Bloemers en Susanne Elting zelf gaan wonen. Wat het duo  na de sluiting in mei 2018 gaat doen is niet bekend. Het restaurant is nu vanwege carnaval gesloten tot 16 februari.

Wat ze na mei gaan doen weten ze nog niet. ‘Daar hebben we het nu nog te druk voor. Dat gaan we later pas bekijken’, zei Susanne Eltink eerder al in regionale media.

Naast een Bib Gourmand stond Bloemers Oeffelt ook met 13 punten in de GaultMillau gids en werd de zaak genoemd in het rijtje Prijs-Plezier in de GautlMillau gids. De Bib Gourmand stond niet onafgebroken achter de naam van chef Maarten Bloemers. Eind 2013 raakte het huiskamerrestaurant de beloning van Michelin kwijt  (na zeven jaar) om hem eind 2016 weer terug te krijgen. Bloemers Oeffelt

Bloemers Oeffelt

Op hun website laten de ondernemers weten dat ze een ‘nieuw avontuur aangaan’. Ze schrijven zelf: ‘Hoe dat eruit gaat zien weten we nog niet. Wel dat we per 1 mei 2018 definitief stoppen met Restaurant Bloemers. Ruim 14 jaar hebben wij op volle kracht dit mooie restaurant uitgebaat, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Nu zijn we echter op een punt gekomen op zoek te gaan naar dat wat gaat komen, een nieuwe uitdaging. Met heel veel plezier en passie, hebben we altijd onze ziel en zaligheid gestopt in prachtige diners, heerlijke proeverijen. Alles om u, onze gasten, een fijne avond te bezorgen.’

Zie ook:

Bib Gourmand overzicht 2018 

Hoe krijg je als restaurant een Bib Gourmand?