Utrechtse koffiezaak 30ml wil landelijk franchisen

Utrechtse koffiezaak 30ml wil landelijk franchisen

De Utrechtse koffiebar 30ml heeft nu nog één vestiging, maar streeft naar een landelijke dekking. Hiervoor zoeken de ondernemers actief naar franchisenemers.

De ondernemers achter 30ml, Frans Kooijman en Wendy Berren, kunnen niet stilzitten. Koffiebar 30ml bestaat pas 5 jaar, maar heeft al een verhuizing achter de rug omdat de zaak te klein werd.

Ook hebben de eigenaren al verschillende bijprojecten gehad. Zo is er een samenwerking met sappenbar Juice Brothers in Amsterdam, hadden Kooijman en Berren twee jaar saladebar Crop, waren bezig met een, afgeketste, shop-in-shop in Utrecht en starten binnenkort een tweede koffiebar in de stad, in een voormalig kledingwinkel.

Ook opent volgend jaar, met wat vertraging vanwege de langer durende bouw van het complex, de eerste franchisevestiging in Utrecht Leidsche Rijn.

30mlKoffiebar 30ml stond drie jaar in de top-1o van de Misset Horeca Koffie Top 100, en afgelopen editie op plek 36.

En nu willen ze meer, en het succes van hun bar in Utrecht landelijk uitrollen middels franchise. Ze vragen 10.000 euro entreefee en een jaarlijkse fee van 5 procent van de omzet plus 3 procent marketingfee. Ook verwachten ze van ondernemers dat die van de benodigde 100.000 euro investering zelf 25.000 euro inleggen. Dit is te lezen op de informatiepagina van 30ml op de nationale franchisegids.