Alliance Gastronomique komt met vervolg op Next Generation diner

Alliance Gastronomique komt met vervolg op Next Generation diner

De Alliance Gastronomique komt met een vervolg op het Next Generation diner. Dit is een diner waarin meerdere souschefs van aangesloten restaurants één keuken voor een avond overnemen. Tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre van Dick Middelweerd is de locatie voor het tweede Next Generation diner.

Het initiatief van het Next Generation diner werd genomen door Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns** in Overveen.  Hij bracht op 4 februari voor de eerste keer souschefs bij elkaar om gezamenlijk een diner te bereiden. De Bokkedoorns is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique.

Tijdens het eerste diner zei Anita Bos van het Amstel Hotel/La Rive - ook lid van Alliance Gastronomique - dat ze goede hoop had op een vervolg. ‘Grote chefs zijn niets zonder hun keukenteams. Ik hoop dat dit initiatief navolging krijgt binnen de Alliance. Dat kan bijna niet anders.’

Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met 39 restaurants in Nederland en België.

Dick Middelweerd: ‘De nieuwe generatie staat iedere dag aan de deur te kloppen. Om deze talentvolle chefs ook eens in de spotlights te zetten, organiseren wij 22 april een bijzonder Next Generation diner. Het idee is ontstaan in de keuken van de Bokkedoorns. De tafelsetting bij ons diner is volgens het ‘Table d’Hôte’ principe. Wij zullen grote en gezellige tafels maken om er een unieke en feestelijke avond van te maken.’

De tweede editie van het diner vindt plaats op 22 april. Aankomend topchefs laten dan zien wat de volgende generatie in petto heeft. Het diner begint om 19 uur en zes gangen compleet verzorgd met wijn/water/koffie en thee kost 150 euro all-in. Dit is inclusief een glas champagne en amuses.

Na de eerste succesvolle editie op 4 februari 2018  is het nu de beurt aan 7 nieuwe talenten.

Chefs Next Generation diner-twee Alliance Gastronomique

Lars Aukema (De Librije***)
Guido Braeken (Restaurant La Source**)
Franke Osinga (De Treeswijkhoeve**)
Patrick van Hogeloon (De Treeswijkhoeve**)
Koen van den Hurk(Bord'Eau*)
Leon Vermaire (Restaurant Katseveer*)
Gijs van den Heuvel (Restaurant Zarzo*)

Patrick van Hogeloon was ook bij het eerste diner in Overveen aanwezig. Hij kookte daar samen met Roy Eijkelkamp, Keng Vichianrat van La Rive, Amsterdam, Sjoerd Kleiwerd van Da Vinci in Maasbracht, Bert-Jan Jipping van De Vlindertuin in Zuid-Laren en Merwin de Lange van ’t Nonnetje in Harderwijk.

Reserveren kan via info@treeswijkhoeve of via 040 – 221 5593.

>> Meer lezen over de Alliance?