18 jongeren geslaagd voor Diageo Learning for Life

18 jongeren geslaagd voor Diageo Learning for Life

Het Learning For for Life-programma van Diageo heeft woensdag 11 april een tweede lichting zien slagen. 18 jongeren hebben een bartenderopleiding van vijf weken en een stage van twee weken bij restaurants, bars of hotels afgerond.

Van de achtien jongeren die tot de succesvolle tweede lichting van Diageo Learning for Life horen, hebben er 12 direct al een baan
aangeboden gekregen. De jongeren hebben in een periode van zeven weken een intensieve opleiding gekregen waarbij naast horecavaardigheden ook gewerkt is aan hun persoonlijke ontwikkeling zoals presentatie en sollicitatievaardigheden.

70 procent aan het werk

Doel van het Learning for Life-programma is om 340 jongeren zonder baan binnen vijf jaar op te leiden voor werk op de Nederlandse markt. Het streven is dat ten minste 70% van de
studenten werk vinden na het voltooien van de training. Van de eerste groep die in september startte en die de training in november voltooide, heeft iedereen nu werk gevonden.

Diageo Learning for LifDiageoe in 35 landen

In totaal heeft het Learning for Life-programma nu 35 jongeren afgeleverd voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Het Diageo Learning for Life programma loopt op dit moment al in 35 landen ter wereld en heeft al ruim 120.000 jongeren bereikt en heeft voor 70% daarvan een baan veiliggesteld.