Maastrichtse koffiebrander Blanche Dael bestaat 140 jaar

Maastrichtse koffiebrander Blanche Dael bestaat 140 jaar
Rechts de oprichters, links de huidige generatie

Het Maastrichtse koffiebedrijf Maison Blanche Dael bestaat op 17 april 2018 precies 140 jaar. Ooit begonnen als winkel in koloniale waren, inmiddels uitgegroeid tot middelgrote koffiebrander, theepakker en koffieketen.

Guiliaume Dael richt op 17 april 1878 de winkel ‘G. Dael, in Koloniale waren’ op in de Wolfstraat 28 te Maastricht. Hij verkoopt onder andere zeep, olie, conserven, lucifers, petroleum, biscuits en luxe artikelen.

Dochter Blanche neemt als jongste kind de zaak van haar vader over en verandert de naam in Maison Blanche Dael. In 1968 verkoopt zij de zaak aan de zwagers Jean Erkamp en Huub Berghof die de zaak onder dezelfde naam verder zetten. In 1998 treedt de heer Erkamp uit de zaak terug en hij geeft het stokje door aan zijn neef Albert Berghof.

Blanche Dael Coffeelovers

Vandaag bestaat Maison Blanche Dael 140 jaar en naast de winkel en webwinkel heeft ze zich vooral ontwikkeld als leverancier van de betere horeca in het Zuiden van Nederland. Daarnaast is in 2000 zusterbedrijf Blanche Dael Coffeelovers opgericht als proefpunt van de kwaliteit en kennis van Blanche Dael.

Van deze koffieketen staan al jaren vestigingen in Maastricht, Eindhoven, Roermond en Nijmegen in de Misset Koffie Top 100.

Na 140 jaar staat de 5e generatie al weer bijna klaar om Maison Blanche Dael verder te ontwikkelen als leverancier van eerlijke en heerlijke koffie, thee en pinda’s.