Nieuwe merk van Logis hotels: L'Exception Logis

Nieuwe merk van Logis hotels: L'Exception Logis

Logis Hotels, een hotelgroep bestaande uit 2300 onafhankelijke hotels en restaurants in Europa, lanceert een nieuw label voor het hogere segment. Een nieuwe naam en huisstijl is de start van het merk dat L'Exception Logis heet. Er vallen nu al tachtig hotels onder deze noemer.

Het nieuwe merk van Logis brengt de meest elegante hotels, beste restaurants en mooiste wellnesscentra van Europa samen, zo zegt Logis zelf. L’Exception Logis bestaat nu uit 80 vestigingen. Hotels die aan de kwaliteitscriteria voldoen kunnen zich nog aanmelden. Bekijk hier welke hotels dit kwaliteitslabel hebben. Nederland telt nog geen Logis-hotels met dit kwaliteitslabel.

Onder L’Exception Logis vallen 4 categorieën:

 1. Logis d’Exception Hotels
  Een Logis d’Exception hotel onderscheidt zich door haar elegantie en verfijning. De luxueuze hotels zijn tot in de puntjes verzorgd. Zij hebben een gepersonaliseerde inrichting, waardoor je goed het karakter van de hotelier kunt terugzien en de keuken heeft een hoog gastronomisch niveau. Op dit moment mogen 29 hotels zich tot deze categorie rekenen.
 2. Tables Distinguées
  De Tables Distinguées omvatten restaurants met 1 Michelinster of 3 Gault&Millau-punten, evenals de restaurants die zijn geselecteerd door een jury van restaurantcritici. De chef-koks, ware ambachtslieden, brengen gerechten geïnspireerd op de regio op een hartstochtelijke wijze naar een hoger niveau. Op dit moment zijn er 58 Tables Distinguées restaurants in Logis Hotels in Europa.
 3. Tables d'Exception
  Tables d'Exception is een nieuwe categorie die wordt toegevoegd aan L’Exception Logis. De restaurants met 2 en 3 Michelinsterren of 4 en 5 Gault&Millau-punten* mogen zich tot deze categorie rekenen. De traditionele, moderne of gedurfde Tables d'Exception en Tables Distinguées zetten gerechten met regionale ingrediënten op tafel. Logis Hotels gaat jonge talenten in deze restaurants ook de kans bieden om te zichzelf te ontwikkelen.  Zo gaan zij chef-koks koppelen aan deze jonge talenten. Zij kunnen bij deze chef-koks stages lopen en met hen ideeën uitwisselen voor nieuwe gerechten.
 4. Spas d'Exception
  Tot de Spas d’Exception behoren de meest bijzondere en luxueuze spa’s binnen Logis Hotels in Europa. In deze spa’s worden er diverse faciliteiten aangeboden als Hammam, een jacuzzi, sauna, zwembad en spa behandelingen. Momenteel zijn er 4 spa’s die tot de eervolle categorie L’Exception behoren.

De eerste L’Exception gids zal eind november 2018 uitkomen en zal een selectie van ongeveer honderd vestigingen laten zien.

Logis Hotels

Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 2.300 hotels in Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het is de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa, met als kenmerken een hartelijke ontvangst, comfortabele en goed verzorgde hotels, een uitstekende keuken waar met streekproducten wordt gekookt en een omgeving die uitnodigt op verkenning te gaan.

De Logis-hotellier heeft hart voor zijn accommodatie en zijn gasten en geeft graag tips over wat er zoal in de buurt te doen is. De hotels worden ingedeeld op basis van 1 tot maximaal 3 schoorsteentjes voor het verblijf en 1 tot maximaal 3 stoofpotjes voor de keuken

* Franse telling

Omgerekend naar de Nederlandse telling van GaultMillau is het:

5 Franse Gault&Millau-punten zijn 19/19,5 punten in Nederland
4 Franse Gault&Millau-punten zijn 17 tot en met 18,5 punten in Nederland
3 Franse Gault&Millau-punten zijn 15 tot en met 16,5 punten in Nederland
2 Franse Gault&Millau-punten zijn 13 tot en met 14,5 punten in Nederland
1 Franse Gault&Millau-punt is 11 tot en met 12,5 punt in Nederland