Tweede editie Gooisch Bierfestival

Tweede editie Gooisch Bierfestival
(c) Rick Mandoeng

Het Gooische Bierfestival vindt zondag 30 september voor de tweede keer plaats in Hilversum. Naast diverse Nederlandse brouwers, waaronder Walhalla, Poesiat&Kater en Oldskool, wist de organisatie ook een aantal Amerikaanse primeurs naar het festival te halen.

Na een succesvolle eerste editie van het Gooisch Bierfestival met 5.000 bezoekers zijn dit jaar de verwachtingen hooggespannen. Organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij: 'Op het festival, zondag 30 september, worden ruim 30 bieren van kleine brouwerijen geschonken. Deze kunnen vanaf 13.00 tot 21.00 uur in de grote tent op het Marktplein bij Mout Foodhall worden geproefd.

Bieren uit alle windstreken

Dit jaar komen er dertien brouwerijen naar Hilversum, waaronder de Kromme Haring uit Utrecht, Oldskool uit Eindhoven, Walhalla en Poesiat & Kater uit Amsterdam en Mommeriete uit Gramsbergen. Arjanneke van den Berg, biersommelier van het festival: 'Bijzonder is dat uit Leiden de vier stadsbrouwerijen langskomen met elk een eigen bier.'De Gooische Bierbrouwerij zelf gaat haar nieuwe ‘Gooische Bock’ onder de tap zetten: een Rogge Dubbelbock (7%).

Toppers uit de VS op Gooisch Bierfestival

Uit de VS komen bieren naar het festival die nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. 'Zo hebben wij de hand weten te leggen op een barrel aged Shipwreck Porter van Arcadia Ales, de Dragon’s Milk van New Holland Brewing Company en Aphrodisiac Chocolate Pomegranate Imperial Stout van Cranker’s Brewery', aldus Van den Berg. Goose Island komt eveneens, met gelimiteerde oplages van ‘Matilda’ en ‘Sofie’ op tap.

Het Gooisch Bierfestival vindt zondag 30 september plaats van 13.00 tot 21.00 uur op het Marktplein in Hilversum.