Bierbrouwer De Prael naar Groningen

Bierbrouwer De Prael naar Groningen

Na uitbreidingen in Amsterdam en Den Haag opent De Prael nu ook de deuren aan het Boterdiep in Groningen. De Amsterdamse brouwerij is in 2001 opgericht voor mensen die op welke manier dan ook moeilijk aan het werk komen.

Groningen is de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit de visie van De Prael. Hiervoor gaat de brouwerij in Groningen samenwerken met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid.

De Prael: leren en werken

‘In Groningen willen wij een levendige en sociale plek creëren', aldus mede-oprichter Arno Kooy. 'Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Ons bier helpt dus mensen direct aan het werk en iedereen die bij ons werkt krijgt de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren.'

Brouwerij De Prael werd door Arno Kooy en Fer Kok opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen.