Sterchef Lars van Galen brouwt bier voor Twente

Sterchef Lars van Galen brouwt bier voor Twente

Sterchef Lars van Galen heeft samen met de Twentse Bierbrouwerij van Frank Hendriks een eigen bier gebrouwen. Het is een blond bier dat de naam draagt: Twents DeGusteau Chef's Blond. Het bier is beschikbaar voor Twentse horecaondernemers.

DeGusteau is de overkoepelende naam van alle bedrijven van Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven. Hieronder vallen bijvoorbeeld Hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo en Grand-cafe Ledeboer in Almelo. Respectievelijk in bezit van een Michelinster en een Bib Gourmand.

Dit zijn de eigen locaties van DeGusteau. Samenwerkingspartijen waarmee ze exclusieve afspraken hebben zijn bijvoorbeeld nog het Museum Buurtspoorweg, Museum No Hero, Hof te Boekelo, Landgoed Zonnebeek en Landgoed Singraven.

Het Twentse bier

‘Vakmanschap, liefde voor eten en drinken, moderne techniek en bovenal Twentse nuchterheid,’ dat is wat ik met de bierbrouwer Frank Hendriks gemeen heb zegt Lars van Galen. De brouwer lanceerde eerder al een eigen Twentse koffie. 

Twents DeGusteau Chef’s Blond is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen twee Twentse smaakpioniers. Lars van Galen bierbrouwer Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij.

Het bier Twents De Gusteau Chef’s Blond is gebrouwen met tweerijige zomergerst en saashop. Een ongefilterd lichtbitter bier dat 6,5 procent alcohol bevat. Volgens Frank Hendriks komt de Twentse Bierbrouwerij met haar nieuwe Twents DeGusteau tegemoet aan de wensen van veel Twentse horecaondernemers. ‘Een onderscheidend, regionaal Blond bier dat exclusief verkrijgbaar is in Twente.’

Twents DeGusteau Chef’s Blond, het nieuwste bier van de Twentse Bierbrouwerij, is maandag 3 december officieel gepresenteerd bij Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo.

Lars van Galen

Lars van Galen is sinds maart 2012 samen met zakelijk partner Richard van den Hoeven eigenaren van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo. In 2014 krijgt hij de titel SVH Meesterkok. In 2017 starten de ondernemers Grand-Café Ledeboer in Almelo. Dit laatste restaurant krijgt al na een half jaar een Bib Gourmand van Michelin.