HFSLG verliest Michelinster, 'maar niet haar passie'

HFSLG verliest Michelinster, 'maar niet haar passie'

Tijdens het Michelinsterrengala 2019 is maandag 17 december bekendgemaakt dat bar, bistro en restaurant HFSLG (de Hoefslag) in Bosch en Duin haar ster heeft verloren. 'Na een turbulent jaar met vernieuwing van de koers, het interieur en keukenteam, komt dit bericht niet als donderslag bij heldere hemel', aldus bedrijfsleider Bart de Groot.

'We hebben geluisterd naar de wens van onze gasten en de capaciteit van de bistro en het restaurant verwisseld. Sindsdien genieten we elke dag van een volle bezetting en kan onze nieuwe chef-kok, Bjorn Stukje, de gasten verwennen met een culinaire totaalbeleving.'

Het HFSLG-keukenteam van Stukje, dat hij samen met zijn souschef Jasper Dorrestein aanstuurt, zegt onverminderd enthousiast te zijn om de gasten te verrassen met prachtige, smaakvolle gerechten op zowel bistro- als restaurantniveau. HFSLG behaalde onlangs een 26e plaats in de Lekker500. Ook wordt het restaurant gecomplimenteerd in ‘Proefschrift’ voor de verschillende verrassingsmenu’s en de betaalbare à la carte-gerechten.

Over Bjorn Stukje

Bjorn Stukje staat sinds 1 november 2018  achter de kachel van restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. Hij volgde Raoul Meuwese op die op 1 december vertrok naar Bridges in Amsterdam. Bjorn Stukje is geen onbekende van De Hoefslag, hij werkte eerder ook al voor het bedrijf. Andere zaken waar hij kookte zijn Karel V in Utrecht en Invini.  Zijn komst past in de koerswijziging die HFSLG eerder dit jaar werd ingezet. 'Door de vergroting van de bistro en de vernieuwing van het restaurant is de Hoefslag toegankelijker geworden voor een breed publiek. De bistrogerechten worden gekenmerkt door een klassieke kaart en een aantal huisspecialiteiten die altijd op de kaart staan.

Over de Hoefslag

HFSLG, oftewel De Hoefslag is al ruim 111 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw al een lange historie als ‘uitspanning’.

In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had de Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 zelfs twee. Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag weer een Michelinster toekende. Van 1975 tot 1989 stonden de broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer. Sinds juni 2015 is HFSLG onderdeel van BHG.

De Brothers Horeca Groep. BHG is ook verantwoordelijk voor Restaurant Zuiver in Utrecht, The Basket in Amsterdam, The Basket in Utrecht, Belle in Utrecht, Down Under in Nieuwegein, Studio A12 in Utrecht, De Landgoederij in Bunnik en Kasteel Cammingha in Bunnik.