Droom Michelinster wordt werkelijkheid voor Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve

Droom Michelinster wordt werkelijkheid voor Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve

'Echt geweldig. Met knikkende knieën zaten we in de zaal', aldus Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo over de presentatie van de Michelinsterren. 'We zaten er op te hopen natuurlijk, maar we hadden eigenlijk niet verwacht dat het ook echt zou gaan gebeuren.' De droom van De Loohoeve werd werkelijkheid: het restaurant kreeg een Michelinster.

Niet verwacht, maar jullie werden wel vaak genoemd als kanshebber? 'Ja, vorig jaar werden we ook genoemd', reageert Marleen nuchter. 'Toen kregen we de ster ook niet.' Jeroen voegt daaraan toe: 'Dit jaar vonden we het wel extra spannend. We wisten dat we twee bezoeken hadden gehad van Michelin, maar ook meerdere sterrenchefs hebben bij ons gegeten en die zeiden ook dat wij kans maakten. Dan worden die zenuwen toch wel wat heftiger. Maar toen tijdens de presentatie van Michelin al flink wat restaurants waren genoemd die een ster kregen, dachten wij dat het hem voor ons niet meer ging worden. Wel dus', zegt hij nu met een glimlach.

Droom

Het stel noemt het een fantastische waardering voor het team. Marleen: 'Het team dat we nu hebben is top. Onze souschef Jorgo Tzanos zijn droom was het om ooit te werken in een zaak dat van nul naar één ster ging. Dat is hem nu gelukt', zegt ze trots.

Niet alleen voor Tzanos is een droom werkelijkheid geworden, ook voor Jeroen en Marleen Brouwer. Eerder uitten zij tegenover Misset Horeca al te willen gaan voor een ster. En nu die ster er is? 'Blijven we net zo nuchter als altijd', besluit Marleen met een lach.